Nieuws

Afscheid van Donar icoon Thomas Koenis!

Laatst geupdate: woensdag 01 februari 2023

whatsapp-image-2022-12-01-at-8.40.45-am.jpeg

Negen seizoenen speelde Thomas Koenis voor Donar in Groningen. Afgelopen zomer maakte hij bekend dat hij de professionele basketbalschoenen aan de wilgen ging hangen. Na een indrukwekkende sportieve carrière heeft hij gekozen voor een maatschappelijk vervolg. Toch wat onverwachts voor een ieder, want hij had samen met Leon aan het eind van het seizoen in de Play Offs van de BNXT laten zien wat leiderschap betekent en ging voorop in de strijd om te gaan voor de titel.

De nu 32 jarige Thomas Koenis heeft enorm veel voor Donar én het basketbal in zijn algemeenheid betekend. Daarnaast was zijn betrokkenheid bij de fans en zijn inzet als sportambassadeur in Groningen lovenswaardig. Altijd beschikbaar voor een praatje en een graag geziene gast bij diverse bijeenkomsten.

Het mooiste seizoen was wellicht in 2018 toen Donar met Thomas Koenis de halve finale in de FIBA Europe Cup wist te bereiken en daarnaast landskampioen werd én de NBB Beker wist te winnen.

Zijn laatste basketbal jaar in Groningen sloot hij af met een Basketbal Cup én een finale plaats in de BNXT Play Off serie. Thomas heeft indrukwekkende cijfers gehaald in zijn basketbal carrière; 10 prijzen, 563 wedstrijden, 3796 punten, 10705 minuten, 199 blocks, 3330 rebounds, 467 steals en 534 assists.

Dinsdag 6 december 2022 neemt Donar afscheid van de basketballer Thomas Koenis na afloop van de wedstrijd tegen Leiden in MartiniPlaza. Daar wil iedereen natuurlijk graag bij zijn!

Na de wedstrijd zetten we Thomas in de spotlight en zullen diverse oud spelers, coaches en andere betrokkenen hun steentje daaraan bijdragen.

Kijk zijn laatste interview met Donar TV hier:

https://www.youtube.com/watch?v=U4jPpnr7oeA

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren