Nieuws

Bericht van het bestuur: Season ending and start new season!

Beste fans en sponsoren,

Zondag namen we afscheid van het team met de fans in MartiniPlaza en een diner nadien in het Fletcher Hotel in Paterswolde. De nasmaak van de verloren wedstrijd in Leiden was nog niet helemaal weggespoeld, maar het besef dat we een geweldige reeks hebben neergezet in de BNXT Play Offs was er zeker ook! Na (weer) een seizoen met veel invloeden op het team en de fans (toch weer spelen zonder publiek door Covid, veel en langdurige blessures) hebben we toch kunnen zien wat de potentie was van het team en het karakter van de spelers. Na een grote teleurstelling in de Nederlandse Play Offs wist men de knop om te zetten en ons te trakteren op een geweldig mooie en spannende reeks wedstrijden. Het eerste jaar van de BNXT-competitie is wat ons betreft zeker geslaagd in haar opzet en smaakt naar meer.

De resultaten kenden, door de reeds eerdergenoemde invloeden op en binnen het team, vele ups and downs. Maar we stonden wel in twee van de drie finales, en hebben door het winnen van de Basketball Cup een prijs behaald en het spelen in Europa veiliggesteld.

Op 14 juli is de loting van de FIBA Europe Cup en weten we wie onze tegenstanders zijn. De kick-off van het komende seizoen staat gepland op 14 augustus en vanaf vandaag staat dus ook alles in het teken van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Van de spelersgroep heeft alleen Leon Williams op dit moment een doorlopend contract, dus er is veel werk aan de winkel voor Drago en Matthew. Als het goed is vinden we snel een nieuwe assistent coach die hen kan helpen met het scouten en maken van analyses van spelers voor de verschillende posities. Doordat Drago al op 1 april is begonnen met het inwerken, zien we dat hij de werkzaamheden van Martin de Vries naadloos kan overnemen. Voor Martin breekt, na 10 jaar bestuurslid technische zaken te zijn geweest, ineens een rustige zomer aan. In die 10 jaar heeft hij met Donar vele successen geboekt en zich dag en nacht ingezet om ervoor te zorgen dat we ons in allerlei opzichten hebben ontwikkeld. Wij zijn hem daar ontzettend dankbaar voor!

En nu? We sluiten ons seizoen naar verwachting af met mooie zwarte cijfers, mede dankzij uw steun en loyaliteit. De seizoenkaartverkoop loopt uitstekend en ook de Basketbal Business Club groeit weer. Vele sponsoren hebben meerjarige contracten en nieuwe treden toe.

Namens het bestuur wens ik u een goede en zonnige zomer toe. Geniet van uw vakantie! Wij gaan er de komende weken voor zorgen dat u weer een prachtig basketbaljaar in het vooruitzicht krijgt, met een prachtig team! We will be back next season!

Tot Donar!

Jannes Stokroos

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Deel op social media

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren