Nieuws

Bericht van het bestuur: Van POlaRiSaTie naar verbinding

Laatst geupdate: dinsdag 07 februari 2023

Ik ben niet zo van het “moar kiek’n wat ‘t wordt”. Ook ik zie dat de tegenstellingen in de maatschappij steeds scherper worden, zeker met de huidige social media, waarmee je van achter je schermpje alles maar de wereld in kunt sturen wat - vaak vanuit emotie – in je opkomt. En op elk geluid komt automatisch een tegengeluid, het één nog extremer dan de ander.

Ik ben opgevoed met “het goede voorbeeld geven” (lukt niet altijd natuurlijk) als kernwaarde van het met elkaar omgaan en respect tonen.

bericht-van-het-bestuur-1024x1024.jpeg

Polarisatie... wat een vreselijk woord… Maar ik zie ook plotseling de vijf letters in het woord die juist er voor zorgen dat polarisatie op welk gebied dan ook verdwijnt: SPORT! Ook tijdens de Corona tijd zagen we dat juist het ontbreken van het kunnen sporten en/of naar sportwedstrijden gaan zorgde voor onderlinge spanningen en agressie. En daar ligt nu juist de kans voor Groningen! 

Realiseert u zich, realiseren wij ons wel hoe goed we zijn in top- en breedtesport? Dat we in bijna alle binnen- en buitensporten bovenin meedoen en prijzen pakken? Dat wij als Donar de grootste indoorsport zijn met gemiddeld meer dan 3000 toeschouwers? Sport verbindt ons en polarisatie zie je niet terug in de stadions. Daarom moeten we juist investeren in breedtesport EN topsport, en in faciliteiten die het mogelijk maken om ons samen te brengen om of zelf te sporten of topsport te bezoeken. Samen sporten en juichen helpt ons verbinden en juist daarom is ons motto #Together!

Investeren in nieuwe sportfaciliteiten zodat we geen wachtlijsten meer hebben bij sportverenigingen. Ook zo’n geaccepteerd woord… wachtlijsten… waarom? Actie in plaats van reactie! Waarom kunnen we niet tijdig anticiperen op wat je ziet aankomen? Investeren in twee nieuwe topsport locaties. In Kardinge en in een vernieuwd Martiniplaza waar we samen kunnen genieten van topsport. Kijk eens wat het faciliteren van de Davis Cup afgelopen weekend teweegbracht! Verbinden is het woord voor 2023 wat mij betreft. 

Die verbinding en steun heeft het team ook van u nodig de komende weken en maanden. De veranderingen hebben geleid tot weer gaan winnen en weer gaan winnen leidt tot verbinding in het team en met u. U hebt aangetoond dat u het verschil kunt maken en mede de motor bent van het team. De sfeer en aanmoedigingen vanaf de eerste minuut zoals tegen Heroes Den Bosch hebben we iedere wedstrijd nodig! Kom op Donar fans, sfeerteam, trommelaars, DJ en entertainment team, dit hebben we zelf in de hand en u hebt gehoord wat het met de spelers doet! Morgen tegen Feyenoord rekenen we op u. 

Tot woensdag in Martiniplaza. 

Jannes Stokroos,

Voorzitter Donar. 

 

P.S. noteer al vast in uw agenda woensdagavond 8 maart een BBC update en woensdag 22 maart de traditionele Donar Inside avond.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren