Donar behaalt eenvoudige overwinning in Weert

Laatst geupdate: woensdag 01 februari 2023

Donar doet goede zaken in Weert. Vooraf was het wellicht even de vraag of de inspanningen van de bekerwedstrijd tegen Heroes van afgelopen donderdagavond en de busreis naar Weert in de benen van de spelers zou zitten. Maar Donar liet gelijk in het eerste kwart zien dat het de punten mee naar Groningen wilde nemen.

14

De wedstrijd begint met een paar slordige aanvallen van beide ploegen, maar als Donar eenmaal het netje weet te vinden, loopt het al snel uit. BAL probeert het Donar wel lastig te maken door de spelers op eigen helft op te vangen, maar door goed passen en acties inside, loopt Donar makkelijk uit. Ook Donar verdedigt strak, waardoor BAL moeite heeft met scoren, Het eerste kwart eindigt dan ook in 8-23.

Het tweede kwart laat overwegend het zelfde beeld zien. Donar speelt enkele mooie aanvallen, BAL probeert de opbouw te verstoren, maar Donar speelt zich makkelijk vrij. Vernon Taylor gaat in de eerste helft verder met waar hij in de wedstrijd tegen Heroes al mee bezig was, nl. scoren. De rust wordt bereikt met een tussenstand van 21-42.

In het derde en vierde kwart kabbelt de wedstrijd voort. Het is duidelijk dat BAL geen vuist kan maken en de Donarspelers spelen minder geconcentreerd de wedstrijd uit. Het derde kwart eindigt met 39-64.

Het vierde kwart blijven beide ploegen slordig spelen. De wedstrijd is duidelijk gespeeld en eindigt op 52-78.

Topscorer in de wedstrijd werd Vernon Taylor met 15 punten, gevold door Clay Mounce met 14 en Ronalds Zakis met 12 punten.

Door het dubbele verlies dit weekend van Aris, de verlieswedstrijd van Yoast tegen Zwolle, is de tussenstand en de strijd om plek 3 t/m 5 voor plaatsing in de Elite Gold helemaal open.

Aris staat op plek 3 met 23 punten, Donar staat op plek 4 met 22 punten en Zwolle (en Yoast op plek 5) heeft ook 22 punten.

Donar kan zich deze week volledig richten op het tweeluik voor de halve finale van de Basketbal Cup tegen ZZ Leiden. Vrijdag 20 januari speelt Donar thuis in Martiniplaza om 20:00 uur. De return is zondag 22 januari om 17:00 uur in Leiden.