Nieuws

Donar boekt belangrijke overwinning in Zwolle

Hardwerkend Donar boekt belangrijke zege op Landstede Hammers in een gelijk opgaande wedstrijd.

butjankovs.jpg

Landstede Hammers

63
zondag 16 oktober, 14:00

Donar

68
Landstede Hammers
Donar
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Landstede Hammers 63 16 6 36 16
16
22
15
10
Donar 68 22 5 35 10
17
22
19
10

Donar stond deze zondagmiddag voor de belangrijke opgave om het geschonden blazoen op te poetsen. Na het ontslag van Otten was het de vraag hoe het team dit zou oppakken. Zonder de geblesseerde Clay Mounce en de al langere tijd afwezige Mark Roorda, maar met Kjeld Zuidema in de basis begon Donar getergd aan de wedstrijd. Beide ploegen beginnen verdedigend sterk aan de wedstrijd, maar aanvallend is het nog wat twijfelend. Donar opent de score en loopt in eerste instantie ook uit naar 2-8, maar Zwolle trekt snel weer bij. Het eerste kwart is met 16-17 voor Donar.

Het tweede kwart laat een zelfde beeld zien. Twee ploegen die verdedigend de zaak redelijk op orde hebben, maar aanvallend soms moeite hebben de basket te vinden. De ploegen houden zich daardoor in evenwicht. Sander Hollanders komt beter in de wedstrijd en lijkt zijn draai ook beter te vinden dan in voorgaande wedstrijden. Vernon Taylor komt snel in foutenlast en zal lang op de bank moeten blijven zitten. De rust gaat in bij 38-39.

In het derde kwart komen beide ploegen beter in de wedstrijd. Vernon Taylor bekroont een fastbreak met een score, maar moet ook al snel zijn vierde fout incasseren. Zwolle legt daar tegenover een mooie aanval op de vloer en komt op 40-41. Na een steal en score van Charles Callison en een score van Archie Butjankovs komt Donar op 53-58.

In het vierde kwart voert Donar de verdedigende druk nogmaals op en dwingt het Zwolle tot een 24 seconden overtreding. Scoren is voor beide ploegen lastig en er wordt 3 minuten niet gescoord. Op 2:38 voor tijd neemt Donar een Time Out. Charles Callison komt goed uit de Time Out met een drietje voor 59-65. Zwolle scoort en Leon Williams maakt 1 punt uit vrije worpen en met nog 20 seconden te gaan is het 63-66 voor Donar. Er wordt een fout op Charles Callison gemaakt en hij verzilvert beide vrije worpen. Met 6,3 seconden te gaan kan de winst Donar niet meer ontglippen.

Eindstand 63-68

topscorer: Charles Callison met 18 punten

rebounds: Willem Brandwijk en Artjoms Budjankovs: 8

assists: Leon Williams 4

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Deel op social media

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren