Nieuws

Donar contracteert Steph Branch

Laatst geupdate: dinsdag 14 maart 2023

Donar heeft voor de resterende periode van dit seizoen een extra speler gecontracteerd. Steph Branch, 27 jaar en afkomstig uit Amerika, zal de komende dagen in Groningen arriveren.

image-(18).jpg

Het aantrekken van Steph heeft mede te maken met de blessures waar Donar momenteel mee te maken heeft en past binnen de regels van BNXT. Donar wil de komende tijd maximaal inzetten om Europees basketbal voor komend seizoen proberen veilig te stellen. De komst van Steph Branch is mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren van Donar die wij hierbij enorm bedanken.

Steph (Stephaun) Branch werd geboren op 7 november 1995 in Upland, California. De forward meet 1.96 meter en kwam na zijn opleiding op University of West Georgia bij de G-league terecht, waar hij twee jaar speelde. In 2019 werd hij gecontracteerd bij Ura Basket (Finland). In december 2019 stapte hij over naar Telenet Antwerp Giants in België, waarmee hij onder meer Champions League ervaring opdeed. In 2021 wisselde hij naar Ironi Nahariya (Israël). Dit seizoen speelde hij voor Urunday Universitario in Uruguay, waar hij slechts twee games in actie kwam. Steph is een harde werker en dat heeft hem naar gerespecteerde clubs in goede competities gebracht. Steph is getrouwd met Kiana en woont in Los Angeles.

Technisch directeur Drago Pasalic over de nieuwe speler: “Met Steph vullen we dit seizoen het laatste stukje van de puzzel in. Mede door de blessure van Olaf willen we op de 2/3 positie een versterking toevoegen waardoor we de komende wedstrijden strijdbaarder zijn. Steph speelde eerder in België bij Antwerpen dus heeft ervaring met het niveau de BNXT league”.  

Steph: “Ik kijk er enorm naar uit om een onderdeel van Donar én de fans te worden. Het voelt goed om nu een nuttige bijdrage te leveren aan Donar om wedstrijden te winnen en het seizoen sterk te eindigen”.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren