Nieuws

Donar doet zichzelf te kort in Talinn

Hard werkend Donar moet overwinning aan BC Kalev/Cramo laten.

kralevdonar-1665600116.jpg

BC Kalev/Cramo

75
woensdag 12 oktober, 18:30

Donar

65
BC Kalev/Cramo
Donar
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
BC Kalev/Cramo 75 12 8 39 13
17
12
17
29
Donar 65 15 3 37 18
14
12
15
24

Met de herstelde Olaf Schaftenaar en twee jeugdspelers op de bank, begint Donar de wedstrijd met de volgende starting five: Taylor, Callison, Butjankovs, Zakis en Mounce.

Beide ploegen hebben in het begin moeite de bal in het netje te krijgen. Vooral 'Archie' Butjankovs houdt Donar in de race. In het tweede kwart valt vooral Kjeld Zuidema op. Met een blok, een steal, maar ook met P's. Donar wordt tot lange aanvallen gedwongen door de felle verdediging, wat tot een enkele 24 seconden overtreding leidt. Maar ook Donar speelt dat spelletje. Halverwege het tweede kwart weet Donar langszij te komen, 23-23, maar Kalev trekt dan weer een klein sprintje waardoor de rust met 29-26 ingaat.

Het derde en vierde kwart laten steeds hetzelfde beeld zien. Een hard werkend, maar soms slordig spelend Donar komt op een kleine achterstand, haalt vervolgens weer bij, maar moet steeds heel veel energie gebruiken. Toch weten de mannen soms mooie aanvallen op het parket te zetten, helaas volgt dan niet altijd een score. Het derde kwart eindigt in 46-41. Nog steeds een lage score en alles is nog mogelijk.

In het vierde kwart voeren beide ploegen de verdedigende druk op, daarbij de tegenstander tot slordigheden dwingend, wat aan beide kanten balverlies, steals en breaks oplevert. Het verschil blijft tot zo'n twee minuten voor tijd klein, steeds zo'n 4 punten, maar dan lijkt de koek op voor Donar en BC Kalev kan dan nog makkelijk uitlopen naar een verschil van 13 punten, maar door een buzzerbeater van Charles Callison blijft de schade beperkt tot 10 punten.

Topscorer in de wedstrijd: Charles Callison en Artjoms Butjankovs met 19 punten.

Toprebounder in de wedstrijd: Artjoms Butjankovs met 8 rebounds.

Leon Williams had 7 assists

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Deel op social media

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren