Nieuws

Donar heeft niets in te brengen tegen Kalev

Esten winnen ook het tweede FEC duel gemakkelijk

whatsapp-image-2022-11-02-at-7.40.46-pm.png

Donar

41
woensdag 2 november, 19:30

BC Kalev/Cramo

94
Donar
BC Kalev/Cramo
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Donar 41 19 10 27 13
8
6
16
11
BC Kalev/Cramo 94 15 9 41 22
24
28
21
21

Donar en Kalev/Cramo begonnen het duel voortvarend - in een flink tempo. Het verschil in die beginfase zat hem vooral in de afwerking: waar de aanvallen van Kalev redelijk vaak succes hadden, wisten de mannen van de kersverse hoofdcoach Stimac ondanks goede looks de bal niet door de ring te krijgen. Het leek erop dat het vertrouwen bij de Donar-spelers aan het eind van dat kwart al langzaam wegvloeide. Vrijwel niets wat de Groningers deden leverde punten op en zoiets gaat in het hoofd zitten. Het tweede kwart was dus nóg rampzaliger dan het eerste en dat leverde een ruststand op van 14-52. Na de rust stond de Estse scoremachine een drietal minuten droog en daar putte de thuisploeg enige moed uit, in zoverre dat het verschil in Q3 minder hard opliep dan daarvoor.

Van een opleving kon echter niet worden gesproken, want in het laatste bedrijf lieten de Esten zien wat degelijk basketbal inhoudt. En zo eindigde Kalev met zes spelers in de dubbele cijfers, waar bij Donar dat slechts bij Clay Mounce het geval was.

Helaas viel Vernon Taylor uit na een harde botsing met een Estse elleboog tegen het hoofd. De status van zijn kwetsuur is op het moment van schrijven niet bekend.

Hierna volgt een lange periode zonder thuiswedstrijden. Pas op 6 december is MartiniPlaza weer het strijdtoneel, dan tegen Zorg en Zekerheid Leiden.

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Deel op social media

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren