Nieuws

Donar kan zegereeks Heroes niet breken

Laatst geupdate: dinsdag 14 februari 2023

Donar moet door een zwak derde kwart buigen voor het in de competitie ongeslagen Den Bosch

10

Beide teams verschenen incompleet aan de tip-off. Heroes miste Boy van Vliet, terwijl bij Donar Sander Hollanders wegens een wortelkanaalbehandeling ontbrak.

Beide teams speelden in het eerste kwart goed, efficiënt en met een hoog schotpercentage zodat de kwartstand hoog uitviel. Het was een aantrekkelijk kijkspel. In het tweede kwart was alles weer ‘normaal’, maar voor de toeschouwers was het nog steeds een zeer boeiende ontmoeting.

Aan Donar-zijde waren Willem Brandwijk en Vernon Taylor aanvallend lekker bezig, terwijl Donte Thomas erg actief en gevaarlijk was voor de gasten. Ruststand 44-45.

Coach Braal had de rust goed benut, want de Bossche defensie was flink aangescherpt. Door het in your face verdedigen en geen ruimte onder de borden meer weggeven kwam de Groningse aanval helemaal droog te staan. Nog slechts 10 puntjes kon Donar op het scoresheet laten bijschrijven, terwijl de productie van de gasten met 22 gewoon doorging.

Dat bleek in het vervolg van de wedstrijd fnuikend voor de ambities van de thuisploeg. Toen halverwege het vierde kwart Donte Thomas, die een heerlijk avondje had in zijn oude hal, een mooi block maakte en daarna Kobe Webster een heul verre driepunter raak gooide, zonk de moed de 3.000 fans in de schoenen. Naar bleek terecht, want wat Donar ook probeerde, het kwam geen centimeter dichterbij.

Heroes blijft daarmee ongeslagen in de competitie, terwijl voor Donar nog een belangrijke wedstrijd tegen Aris in Leeuwarden op het programma staat. Aanstaande zaterdag begint het duel in Kalverdijkje om 20:30 uur.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van Donar is pas op 18 maart tegen Hubo Limburg United.