Nieuws

Donar maakt het Budivelnyk knap lastig, maar krijgt geen beloning

Donar speelt nog steeds zonder de geblesseerde Willem Brandwijk in een kleine rotatie. De laatste Europese wedstrijd tegen het Oekraïnse Budivelnyk is voor Donar een laatste kans om het toernooi met opgeheven hoofd te verlaten. Er wordt goed gespeeld, helaas lukt het niet om de zo gewenste overwinning mee naar Groningen te nemen.

don03288-2.jpg

BC Budivelnyk

86
woensdag 30 november, 18:30

Donar

81
BC Budivelnyk
Donar
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
BC Budivelnyk 86 15 9 34 25
25
20
24
17
Donar 81 21 5 25 21
30
14
20
17

Met wederom een kleine rotatie van 8 spelers, stond Donar voor de bijna onmogelijke taak om het Oekraïnse Budivelyk in een uitwedstrijd te verslaan. Donar gaat goed van start in het eerste kwart en zet het spel rustig op. De bal moet het werk doen en dat levert goed uitgespeelde schoten op. De scores vallen ook in het kwart. Donar komt op 10 punten voorsprong, maar Budivelnyk countert. Maar Donar sluit het kwart met een 25-30 voorsprong af.

In het tweede kwart gaat Budivelnyk feller van start en de aanval van Donar stokt even. Toch blijven de ploegen dicht bij elkaar. Donar gaat zone verdedigen en heeft daar succes mee. Het gaat de rust in met een 45-44 stand.

In het derde kwart loopt Budivelnyk uit naar een 12 punten voorsprong, de Donar-spelers laten de koppies echter niet hangen, maar spelen stug door en komen weer terug in de wedstrijd. Het kwart wordt afgesloten op 69-64.

In het vierde kwart moet een 5 punts achterstand worden weggewerkt. Beide ploegen scoren niet uit hun eerste aanval. Donar komt daarna terug naar 1 punt en lang blijft het gelijk opgaan. Toch weet Budivelnyk weer een klein gaatje te slaan naar 81-74. Weer knokt Donar zich terug, maar de tijd is in het voordeel van Budivelnyk. De eindstand wordt 86-81.

Topscorer in de wedstrijd werd Clay Mounce met 25 punten.

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Deel op social media

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren