Donar moet de winst aan Yoast United laten

Laatst geupdate: woensdag 01 februari 2023

In een wedstrijd met twee gezichten trekt Donar in de tweede helft aan het kortste eind.

25

Nog zonder de geblesseerde Willem Brandwijk begint Donar aan de wedstrijd. Beide ploegen lukt het niet in de eerste aanval te scoren. Ronalds Zakis maakt de eerste score en met een mooie steekpass van Sander Hollanders op Viktor Gaddefors komt Donar op 3-4. Helaas hapert de livestream op dat moment. Tegen het einde van het eerste kwart is er weer beeld. Het kwart eindigt op 13-14.

Donar probeert in het tweede kwart de verdedigende druk op te voeren en dwingt Yoast daarmee tot lange aanvallen. Donar loopt uit naar 13-23 voor het Yoast lukt om de eerste score van het kwart te maken. Maar Yoast weet zich weer terug te vechten in de wedstrijd en als de aanvallen bij Donar niet meer doorkomen, kan Yoast vlak voor rust op voorsprong komen. Vernon Taylor zet de ruststand op 29-29.

Yoast komt beter uit de kleedkamer en speelt feller dan Donar. Na een steal van Mike Schilder trekt Vernon Taylor aan de noodriem en krijgt een onsportieve fout. Yoast komt op voorsprong en zal die voorsprong niet meer afgeven. Yoast ruikt bloed en is feller in de verdediging. Vernon Taylor krijgt zijn tweede onsportieve fout, maar Yoast weet vanaf de vrije worp-lijn niet te profiteren. Echter wel met een driepunter voor 49-42. Met opportunistisch spel neemt Yoast het initiatief in de wedstrijd en Donar is op dat moment niet bij machte de wedstrijd om te draaien. Het kwart eindigt in 53-45.

Donar weet in het vierde kwart weer wat in te lopen. Doordat Yoast snel in foutenlast komt, kan Donar bij elke fout in balbezit naar de vrije worplijn waar het tot ver in de wedstrijd foutloos is (er wordt slechts 1 vrije worp van de 18 gemist). Donar weet tot 4 punten terug te komen, maar Yoast weet vanaf de vrije worp-lijn de eindstand op 76-70 te zetten.

topscorers: Viktor Gaddefors 15 ptn, Olaf Schaftenaar 14 ptn, Clay Mounce 13 ptn.

rebounds: Olaf Schaftenaar 7, Clay Mounce 5, Vernon Taylor 5.

assists: Leon Williams 6, Sander Hollanders 2, Olaf Schaftenaar 2.

A.s woensdag speelt Donar de laatste Europese wedstrijd tegen Budivelnyk. De nieuwe pointguard Andrej Magdevski zal dan waarschijnlijk zijn debuut voor Donar maken.