Donar U18 nog steeds op koers voor de Play Offs

Laatst geupdate: maandag 20 maart 2023

Het U18 team van coaches Yannick Koerts en Henri Meiners heeft in de uitwedstrijd tegen BV Noordkop geen punten laten liggen. Met overtuiging en dominant basketbal werd ook deze horde op weg naar de play-offs genomen. Een plek bij de beste acht teams van Nederland is nu voor het grijpen. Met nog drie thuiswedstrijden en één uitwedstrijd te gaan, heeft Donar de touwtjes volledig in eigen handen.

De tegenstander uit Den Helder begon zeer agressief aan de wedstrijd en probeerde het spel van de Groningers daarmee te ontregelen. Dit resulteerde in een 5-2 voorsprong, daarna was het echter gedaan met de beoogde tactiek. Donar wist de oplossingen te vinden en zette Den Helder op een behoorlijke achterstand. Thijs Heuker en Teun Deekens wisten inside scores te maken op aangeven van vooral Bas Kobus. Nadat ook Daniël Koba, Eban Norder en Cees Jagt zich met de scores bemoeiden stond er een uitstekende 10-23 voorspong op het scorebord na het eerste kwart.

Het tweede kwart werd iets lichtzinniger begonnen en Den Helder kon daardoor wat inlopen. Onder meer door scores van Maré Bult en Lars Jung wist Donar de voorsprong halverwege de wedstrijd toch te behouden en zelfs met één punt te vergroten, 23-37.

Het derde kwart was een prima kwart van Donar. Het team liet duidelijk merken dat ze deze zaterdag niet van plan waren de tegenstander terug in de wedstrijd te laten komen. De voorsprong werd vergroot. Een uitstekend spelende Teun Deekens liet fraaie scores zien, waaronder zijn tweede drietje van de wedstrijd. Bas Kobus en Gido Nanninga wisten ook beide op zeer fraaie wijze een drietje raak te schieten en Lars Jung benutte al zijn vier vrije worpen. De enige tegenvaller was echter dat Eban Norder aan het eind van het derde kwart zeer vroegtijdig tegen zijn vijfde persoonlijke fout aanliep, waardoor hij de rest van de wedstrijd aan de kant moest blijven zitten. Na het derde kwart stond er een ruime 42-64 voorsprong op het bord. De wedstrijd was zo goed als beslist.

Het laatste kwart speelde Donar met degelijk spel uit. Center Tygo Drubbel kreeg nog flink wat speelminuten en vrijwel alle spelers wisten scores te maken. Den Helder deed via rake drietjes nog wat terug, maar de overwinning van Donar kwam geen enkel moment in gevaar. Een drietje van Maré Bult en een fast break score van Lars Jung brachten de uiteindelijke 62-84 eindstand op het scorebord. Opnieuw een uitstekende overwinning.

Volgende week zondag kan Donar U18 een grote stap zetten richting het beoogde doel, de play-offs. Donar ontmoet dan een lastige tegenstander, Rotterdam Basketbal. Bij een overwinning van Donar is Rotterdam uitgeschakeld en blijft er nog maar één team over als concurrent: Amstel State uit Amstelveen. Dat betekent aanstaande zondag 26 maart in het Willem Alexander Sportcentrum te Zernike: een topwedstrijd om in de agenda te noteren!

Scores Donar: Teun Deekens (16 pnt), Thijs Heuker en Lars Jung (13 pnt), Daniël Koba (9 pnt), Bas Kobus (8 pnt), Maré Bult en Gido Nanninga (7 pnt), Cees Jagt (6 pnt) en Eban Norder (5 pnt)