Donar U18 wint opnieuw

Laatst geupdate: vrijdag 17 februari 2023

Het U18 team van hoofdcoach Yannick Koerts en assistent-coach Henri Meiners wist in 2023 ook de vierde competitiewedstrijd in winst om te zetten. In de eerste seizoenshelft verliep alles nog niet geheel naar wens en was het geluk dikwijls ook niet aan Donarzijde. Een ommekeer werd al enigszins zichtbaar op het internationaal uiterst sterk bezette kersttoernooi in Kortrijk. Daar werd buitengewoon goed gepresteerd en raakte het team beter op elkaar ingespeeld.

In de competitie werd daarna gewonnen van Amstel State en BV Noordkop. Vervolgens werd vorige week in Rotterdam ook koploper Rotterdam Basketbal verslagen door een zeer fraaie driepunter van Maré Bult in de laatste seconde. Door die belangrijke overwinning wist het team dat het weer volledig mee kon doen om een uiterst felbegeerde plek in de play offs.

Om de opmars voort te zetten moest afgelopen zondag echter wel worden gewonnen van  Landslake Lions. In de eerste seizoenshelft werd er een nipte nederlaag geleden tegen het team uit Landsmeer en Donar wist dan ook dan het weer aan de bak moest. Aanvoerder Lars Jung was nog steeds geblesseerd en moest vanaf de kant toekijken, opnieuw een aderlating voor het team.

De starting five begon echter goed aan de wedstrijd en dat resulteerde door scores van Maré Bult, Thijs Heuker, Eban Norder en Gido Nanninga voor een 19-9 voorsprong na het eerste kwart. Donar wist dat in het tweede kwart niet door te zetten en ging slordiger spelen. Bij Landslake begonnen de schoten te vallen. De rust werd uiteindelijk met een kleine voorsprong behaald, 37-35.

Ook in het begin van het derde kwart had Donar de wedstrijd nog niet onder controle en bij 42-43 had Landslake voor het eerst een voorsprong in de wedstrijd genomen. Door een fraai drietje van Teun Deekens en een sterke actie onder het bord van Thijs Heuker rechtte Donar de rug en nam het initiatief weer in de wedstrijd. Daniël Koba en Cees Jagt gingen zich nu ook meer met de scores bemoeien en Donar wist daardoor een voorsprong te behouden. Eindstand derde kwart 63-57. Het laatste kwart kwam Landslake niet meer dichterbij en Donar zorgde ervoor dat deze lastige wedstrijd ook tot een goed einde kwam. Eindstand 77-67. Opnieuw een prima resultaat.

Scores Donar: Thijs Heuker (17 pnt), Daniël Koba en Teun Deekens (13 pnt), Eban Norder (11 pnt), Cees Jagt (10 pnt), Gido Nanninga (7 pnt) en Maré Bult (6 pnt)