Nieuws

Donar U22 haalt uit in Den Bosch

Voor Donar U22 stond de uitwedstrijd tegen Heroes Den Bosch op het programma. Nog steeds zonder de geblesseerde Mark Roorda en Kylian Datema maar mét de herstelde Saverio Lisci vlogen de jongelingen van coaches Stijn Lechner en Michel Houttuin uit de startblokken.

heroes-u22---donar-u22-(002)-1665992059.jpg

Gijs Deekens (die de hele wedstrijd aanvallend zeer sterk was) opende het bal met een driepunter. Twee sterke aanvallende acties naar de ring van Sven van Mieghem zorgden voor een 7-9 tussenstand. Beide teams wisselden daarna scores uit wat voor een 18-21 stand zorgde na 7 minuten spelen. Toen kreeg Jelte Mast het op zijn heupen: met tien punten op rij, slechts onderbroken door één score van Heroes Den Bosch, zorgde hij voor een 20-31 stand na het eerste kwart.

Wie dacht dat beide teams het hierna rustiger aan zouden doen had het mis: ook in het tweede kwart werd er volop gescoord. Aan Donar zijde werden de punten netjes verdeeld over zes spelers waar aan Heroes zijde Florian Rijkers 9 punten liet noteren. De rust werd bereikt met een 41-56 stand. Donar U22 liet 8 (!) rake driepunters noteren tegen een schotpercentage van ver boven de 50%.

In het derde kwart werd het spelbeeld wat rommeliger van beide kanten wat resulteerde in diverse “runs” over en weer. Jelte Mast opende nog wel met een goed uitgespeelde driepunter namens de Groningers maar daarna was het (voor even) Heroes Den Bosch wat de klok sloeg: een 8-0 run zorgde voor een 51-60 tussenstand. Twee driepunters van Saverio Lisci zorgden voor wat meer lucht bij Donar: 51-66. Justin van Rooijen deed aan Brabantse zijde met 5 punten in korte tijd wat terug maar het was daarna een ontketende Gijs Deekens die met 13 punten in 5 minuten nagenoeg in zijn eentje de Groningse productie voor zijn rekening nam. Stand na het derde kwart: 62-83.

In het vierde kwart werd Heroes Den Bosch, mede door enkele verdedigende aanpassingen, op slechts 8 punten gehouden. Donar zette daar 13 punten tegenover (waarvan 6 punten door Mats van der Werf) waardoor de eindstand uiteindelijk 70-96 werd. Al met al een prima wedstrijd die met name aanvallend erg sterk was en vijf spelers aan Donar zijde die in de dubbele cijfers kwamen.

 

Scores: Gijs Deekens 23 punten, Saverio Lisci 15 punten, Jelte Mast 13 punten, Mats van der Werf 13 punten (en 14 rebounds), Sven van Mieghem 12 punten (en 11 rebounds), Délé Adetunji 9 punten, Gimon Arkema 7 punten en Olivier Sipkens 4 punten.

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Deel op social media

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren