Donar U22 lijdt forse nederlaag

Laatst geupdate: woensdag 01 februari 2023

Op vrijdagavond stond er voor de mannen van Donar U22 de lastige uitwedstrijd tegen Orange Lions Academy op de agenda. Het team van OLA staat onder leiding van de zeer ervaren coach Arik Shivek die onder andere ook hoofdcoach is geweest van het nationale Israelische mannenteam en van (toen nog) Ricoh Astronauts Amsterdam. Zowel Donar als OLA hebben tot deze wedstrijd slechts één wedstrijd verloren en draaien in de top van het klassement mee.

In het eerste kwart gaat het gelijk op tussen beide teams. Beide teams spelen met veel intensiteit wat met name aan Donar zijde voor enkele onnodige turnovers zorgt die door OLA worden afgestraft. Jelte Mast scoort zeven punten in dit kwart en levert zo een belangrijke bijdrage aan de 15-14 tussenstand na het eerste kwart.

Aan het begin van het tweede kwart blijft Donar grossieren in turnovers, afgedwongen door OLA dat met meer energie speelt. Door een 9-2 run lopen de Amsterdammers uit naar 24-16. Coach Lechner neemt een time out om zijn team weer op scherp te krijgen. Dit heeft effect: door sterke individuele acties van Délé Adetunji en Mats van der Werf wordt in korte tijd de achterstand teruggebracht tot 24-22. Na een technische fout voor OLA coach Shivek benut Saverio Lisci de toegekende vrije worp: 24-23. OLA loopt hierna weer uit door goed en energiek teamspel naar een voorsprong van 33-29 bij rust.

Het derde kwart begint desastreus voor de Groningers. Donar mist scherpte: OLA vliegt hen dankbaar aan alle kanten voorbij en plaatst een 10-0 run voordat Jasper Puister de eerste score van dit kwart laat aantekenen: 43-31. De Amsterdammers ruiken bloed en gaan vrolijk door met waar ze al mee bezig waren: het zoekende Donar met energiek spel aftroeven op intensiteit. Tekenend zijn de zes gemiste vrije worpen op rij aan Groninger zijde. Pas in de laatste anderhalve minuut slaagt Donar erin om enkele scores te maken waardoor aan het einde van het derde kwart de stand 59-38 is.

In het laatste kwart verandert het wedstrijdbeeld niet: OLA scoort makkelijk daar waar de Groningers grote moeite hebben om tot scoren te komen. OLA coach Shivek krijgt zijn tweede technische fout en moet daardoor de hal verlaten. Eindstand: 76-53.

Al met al een leerzame wedstrijd voor de mannen van coaches Lechner en Houttuin.

Scores: Jelte Mast 13 punten, Saverio Lisci 9 punten, Jasper Puister 7 punten, Mats van der Werf 7 punten, Délé Adetunji 7 punten, Gimon Arkema 3 punten, Gijs Deekens 2 punten, Olivier Sipkens 2 punten, Mark Roorda 2 punten, Sven van Mieghem 1 punt

De volgende wedstrijd van Donar U22 is een thuiswedstrijd tegen Rotterdam op zondag 4 december om 13.00 uur in de Willem Alexander Sporthal.