Nieuws

Donar U22 strijdend ten onder in halve finale

Laatst geupdate: woensdag 10 mei 2023

Dinsdagavond 9 mei, sporthal Vinkhuizen: de tweede halve finale wedstrijd tussen Donar Groningen U22 en Apollo Amsterdam U22 staat op het punt van beginnen. De tribunes zijn volgepakt en de sfeer is uitstekend. De Groningers staan voor de zware opdracht om de opgelopen achterstand van 14 punten weg te poetsen om zo door te gaan naar de finale voor het landskampioenschap in de Dutch Talent League. Donar treedt aan met een complete selectie daar waar Apollo Stef Poels en Benicio Leons mist.

u22-huddle.jpg

De eerste score is voor de Amsterdammers: Jaro Abrams gaat naar de ring en scoort. Aan de andere kant volgt Jelte Mast zijn voorbeeld: 2-2. Kylian Datema en de sterk reboundende Sven van Mieghem zorgen voor de eerste Groninger voorsprong: 7-6. Donar speelt dit kwart met veel energie en oogt scherper dan de tegenstander uit Amsterdam. Een onvervalste and-1 van Olivier Sipkens betekent een 12-6 voorsprong voor de thuisploeg. Jibbe Sicking en Joost Poels komen scorend door voor Apollo maar rake driepunters van Olivier Sipkens en Gijs Deekens zorgen voor een tussenstand na het eerste kwart van 20-12.

Het tweede kwart start stroef aan Donar zijde en voor Apollo is het met name Joris Metz die in korte tijd 7 punten op rij laat aantekenen: 22-19. Na een time out van coach Goedee van Apollo scoort Gijs Deekens 5 punten op rij en dat geeft de thuisploeg weer wat lucht: 29-23 bij rust.

De Amsterdammers starten de tweede helft beter en door scores van Jibbe Sicking, Joost Poels en Joris Metz staat het na 2 minuten zuivere speeltijd 31-29. Even later zorgt Jaro Abrams zelfs voor een 32-33 voorsprong waarna Sven van Mieghem maar weer eens een aanvallende rebound pakt en scoort: 34-34. Beide teams spelen met een hoge intensiteit in zowel aanval als verdediging. Donar lijkt het derde kwart met een kleine voorsprong te gaan afsluiten maar het is Jacopo Bertotti die een Groninger turnover afstraft met een rake driepunter in de zoemer: 43-44.

In de wetenschap dat het nog maar één kwart heeft om iets aan de achterstand te doen stroopt Donar de spreekwoordelijke mouwen nog maar eens op. Onder aanvoering van Délé Adetunji wordt een 49-44 voorsprong genomen maar niet veel later staat het alweer 51-51 en lijken de Amsterdammers niet onder de indruk van de Groninger dadendrang. Na een time out van coach Lechner zorgt een fraaie driepunter van Saulius Grigas voor 51-56 en lijkt de wedstrijd gespeeld. Zes punten op rij van Mats van der Werf laat de Groningers weer aansluiten op 57-58 met nog 1 minuut te spelen. Weer een driepunter van Saulius Grigas betekent 57-61 waarna Jaro Abrams voor de eindstand zorgt: 57-63.

Donar heeft gestreden voor wat het waard was en was een waardige tegenstander voor Apollo. Over twee wedstrijden zijn de Amsterdammers de terechte winnaar en gaan dan ook door naar de finale die komende zaterdag in Zwolle gespeeld zal worden. Tegenstander is dan Orange Lions Academy dat in de andere halve finale met Basketbal Academie Limburg afrekende.

Het seizoen 2022-2023 in de Dutch Talent League zit er nu op voor Donar. Een seizoen met ups en downs en waarin er hard gewerkt is door zowel spelers als coaches om er in de playoffs te staan. Gedurende het seizoen is er ook een hecht team ontstaan dat bereid is om hard voor elkaar te werken, elkaar te coachen en samen het maximale te behalen. Over twee weken krijgt Donar U22 nog één keer de kans om te vlammen: dan staat het Holland Nordic Basketball Tournament op de agenda in de vertrouwde sporthal Vinkhuizen.

 

Scores: Mats van der Werf 12 punten, Délé Adetunji 10 punten, Gijs Deekens 9 punten, Sven van Mieghem 8 punten, Olivier Sipkens 8 punten, Jelte Mast 7 punten, Kylian Datema 3 punten.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren