Donar U22 vermorzelt UBALL

Laatst geupdate: maandag 13 februari 2023

Afgelopen zondag 13 februari traden de mannen van coaches Lechner en Houttuin aan voor alweer de 16e competitiewedstrijd in de Dutch Talent League. Tegenstander is deze keer het Utrechtse UBALL dat op een 7e plaats staat op de ranglijst. De Utrechters missen hun belangrijkste speler Yannic Hoek waar aan Groninger zijde Mark Roorda ontbreekt.

De score wordt geopend door Gijs Deekens: 2-0. UBALL antwoord met 4 punten op rij en neemt een 2-4 voorsprong. Dit is de enige voorsprong die UBALL heeft want de Groningers geven gas en kijken niet weer om. Délé Adetunji valt sterk in en door zijn energie in de verdediging en de snelle omschakeling naar de aanval loopt Donar uit naar een 18-11 tussenstand na het eerste kwart.

Het tweede kwart begint met een rake driepunter van Jelte Mast die door een goed uitgespeelde aanval volledig vrij staat om aan te leggen: 21-11. De Groningers ruiken bloed en vliegen hun Utrechtse tegenstander aan alle kanten voorbij. Een sterk spelende Kylian Datema scoort 5 punten op rij. De mooiste aanval van deze wedstrijd is wanneer door goed uitboksen van Jasper Puister, Jelte Mast de verdedigende rebound kan pakken en via twee passes de bal bij de insnijdende Olivier Sipkens laat komen die de 31-13 laat aantekenen. Ondanks de groter wordende voorsprong blijft Donar als team spelen wat ook blijkt uit het feit dat in het tweede kwart maar liefst acht verschillende spelers aan Groninger zijde scoren. De rust wordt bereikt bij een 44-15 stand, wat betekent dat de stand in het tweede kwart maar liefst 26-4 was.

UBALL opent meteen na de rust met een 0-5 run waarna de Groningers de touwtjes weer in handen nemen en door wederom een strakke verdediging en snelle omschakeling naar de aanval verder uitlopen. Mede door 9 punten van Olivier Sipkens en 6 punten van Sven van Mieghem staat het na het derde kwart 67-32.

Ondanks de grote voorsprong blijft Donar geconcentreerd spelen en de Utrechters  worden van het kastje naar de muur gespeeld. Het vierde kwart eindigt in 30-11 voor de Groningers (8 punten van Délé Adetunji deze periode) waardoor de eindstand op 97-43 komt. De weg omhoog lijkt weer te zijn gevonden door het team van coaches Lechner en Houttuin want deze wedstrijd hebben ze in ieder geval laten zien waartoe ze in staat zijn.

Scores: Olivier Sipkens 16 punten, Délé Adetunji 15 punten, Kylian Datema 13 punten, Saverio Lisci 9 punten, Gijs Deekens 9 punten, Sven van Mieghem 8 punten, Jasper Puister 8 punten, Mats van der Werf 7 punten, Gimon Arkema 5 punten, Jelte Mast 5 punten, Thomas Fink 2 punten.

Zondag 19 februari staat de uitwedstrijd tegen ZZ Leiden op het programma voor Donar.