Donar U22 wint bekerwedstrijd

Laatst geupdate: woensdag 01 februari 2023

Niet sporthal Vinkhuizen of de Willem Alexander Sporthal is het decor van de bekerwedstrijd van de jongelingen van Donar maar Martiniplaza. Tegenstander in de 2e ronde van het bekertoernooi is Heroes Den Bosch. Daar waar de mannen van coaches Lechner en Houttuin voor het eerst dit seizoen compleet zijn (Kylian Datema is terug van een vervelende blessure) is het team van coach de Kraker verre van compleet en zijn er zelfs twee U18 spelers meegereisd.

Het begin van de wedstrijd is voor de Groningers: Sven van Mieghem opent het bal met een makkelijke score onder het bord. De eerste paar minuten zijn de Brabanders wat zoekende en oogt Donar scherper. Na 6 minuten staat het 14-10 na een score van Gimon Arkema. Een and-1 van Thijs Beens en een driepunter van Cas de Vries zorgen ervoor dat Heroes Den Bosch brutaal de leiding pakt en na het eerste kwart staat het dan ook 16-18.

In het tweede kwart gaat het gelijk op waarbij opvalt dat de Groningers minder energie in de wedstrijd leggen dan Heroes Den Bosch, dat simpelweg goed en onbevangen staat te spelen. Daar waar de Brabanders de scores goed verdelen is het aan Groninger zijde Saverio Lisci die 7 punten scoort en zo Donar enigszins in het spoor van Heroes houdt. De rust wordt bereikt met een stand van 25-29.

Coach Lechner zal ongetwijfeld zijn mannen stevig hebben toegesproken want Donar komt scherp uit de kleedkamer. Onder aanvoering van een energieke Mark Roorda (8 punten in dit kwart) wordt de achterstand omgebogen in een voorsprong: 39-34 na vier minuten spelen. Coach de Kraker neemt meteen een time out om op zijn beurt zijn mannen weer op scherp te zetten. Dit sorteert effect: twee minuten zuivere speeltijd verder staat het alweer gelijk met een stand van 41-41. Donar valt vaker de ring aan (twee keer een score van Sven van Mieghem) daar waar Heroes Den Bosch meer van buiten schiet (en raakt). Met nog anderhalve minuut te gaan in het derde kwart staat het 45-51. Een onvervalste 4 point play van Délé Adetunji en een lay up van Kylian Datema zorgen ervoor dat het weer gelijk staat: 51-51. Het slotakkoord van dit kwart is dan toch weer voor de Heroes Den Bosch doordat Thijs van der Haar een driepunter raak schiet: 51-54.

Het vierde kwart begint met een rake driepunter van Gijs Deekens: 54-54. Een score van Délé Adetunji en een dunk vanuit een break van Mats van der Werf zorgen voor een tussenstand van 58-54 en een time out bij de Heroes Den Bosch. De Groningers gaan energiek op de ingeslagen weg door want na de time out zorgen Mats van der Werf en Gimon Arkema voor een 63-54 tussenstand. Opvallend is dat er veel aanvallende rebounds gepakt worden wat voor een aantal tweede en zelfs derde aanvalskansen zorgt. Thijs van der Haar doet met vier punten nog wat terug voor de Heroes maar Donar speelt de wedstrijd geroutineerd uit. Het vierde kwart wordt gewonnen met 19-6 wat voor een eindstand van 70-60 zorgt. Complimenten aan Heroes Den Bosch dat een prima wedstrijd speelde. Donar pakt als team 50 rebounds tegen 28 stuks voor Heroes Den Bosch. Van deze 50 rebounds zijn er maar liefst 20 aanvallend.

Scores: Délé Adetunji 15 punten, Saverio Lisci 11 punten, Sven van Mieghem 10 punten, Mark Roorda 9 punten, Mats van der Werf 8 punten, Gimon Arkema 7 punten, Gijs Deekens 5 punten, Kylian Datema 3 punten, Jelte Mast 2 punten.

De volgende wedstrijd voor de Groningers is een uitwedstrijd tegen Almere Pioneers, komende donderdag om 20.00 uur. Daarna volgt aanstaande zondag nog een thuiswedstrijd om 13.00 uur in de Willem Alexander Sporthal tegen United Academy.