Laatst geupdate: dinsdag 04 oktober 2022

Op zondagmiddag 25 september stond er in de Willem Alexander Sporthal een topaffiche op het
programma: de U22 mannen van coaches Stijn Lechner en Michel Houttuin traden aan tegen hun
leeftijdgenoten uit Weert. Op papier beloofde dit een spannende strijd te worden en de toeschouwers werden daarin niet teleurgesteld.

Beide teams speelden met veel energie en het spel ging redelijk gelijk op waarbij aan Donar kant Gijs
Deekens opviel met enkele sterke verdedigende acties. Vijf punten op rij van Gimon Arkema zorgden
voor een stand na het 1e kwart van 15-9. In het 2e kwart scherpten beide teams de verdediging verder aan en er werd er nog maar mondjesmaat gescoord. Aan Donar zijde scoorde Mats van der Werf 9 punten waarbij met name een denderdunk door het midden het publiek in vervoering bracht.

Ruststand 24-21. De Limburgse tegenstander kwam een stuk scherper uit de kleedkamer dan de
mannen van Donar. Een 2-12 run bracht een tussenstand van 26-33 op het scorebord. De Groningers
zetten daar, wakker geschud door coach Lechner, een 17-2 run tegenover met onder meer 2 driepunters van Saverio Lisci. Stand na het 3e kwart: 43-34. Wie dacht dat het een gelopen zaak was kwam bedrogen uit: de mannen uit Weert bleven knokken voor wat ze waard waren. Armin Strojil scoorde aan Limburgse zijde 7 punten in het 4e kwart waar aan Groningse kant Sven van Mieghem doorkwam met 8 punten. BAL kwam tot op 2 punten waarna de Groningers door de bal goed rond te passen een open layup voor Gimon Arkema creeerden: 60-56 waardoor de wedstrijd gespeeld was.

Eindstand: 61-56.

Scores: Gimon Arkema 13 punten, Sven van Mieghem 10 punten, Saverio Lisci en Mats van der Werf