Donar U22 wint verdiend

Laatst geupdate: maandag 13 maart 2023

De mannen van coaches Lechner en Houttuin traden voor de tweede keer in deze tweede seizoenshelft van de Dutch Talent League aan tegen Triple ThreaT uit Haarlem. De uitwedstrijd was verloren door de Groningers dus er was ze alles aan gelegen om deze keer wel te winnen

De eerste punten voor Donar worden gescoord door Sven van Mieghem die onder het bord gevonden wordt door Délé Adetunji. Saverio Lisci gooit meteen hierna twee driepunters raak waardoor de coach van Triple ThreaT in een time out vlucht bij een 8-0 stand. De wedstrijd gaat hierna redelijk gelijk op waarbij opvalt dat Donar als team gedreven speelt en scoort (dit kwart scoren negen verschillende Donar spelers) terwijl Triple ThreaT zwaar leunt op de scores van Randell Wiel (acht punten dit kwart). De tussenstand na het eerste kwart is 26-13.

Het tweede kwart begint met een 5-13 run van de Haarlemmers waarbij Randell Wiel, weer hij, tien punten scoort. Onder aanvoering van Délé Adetunji, Saverio Lisci en Jelte Mast loopt Donar toch weer iets waardoor de rust bij een stand van 43-34 wordt bereikt.

Triple ThreaT komt scherper uit de kleedkamer dan de Groningers. Na een 2-8 run, tussenstand 45-42, neemt coach Lechner een time out om zijn spelers weer op het juiste spoor te zetten. Donar scherpt de verdediging aan maar het is met name Délé Adetunji die er in slaagt om Randell Wiel aan banden te leggen. Vanuit de strakke verdediging zorgen vervolgens scores van Sven van Mieghem, Mats van der Werf en Kylian Datema voor een 8-0 run. Daarna loopt Donar verder uit: het is de onbevangen spelende Lars Jung die de tussenstand van 63-49 na het derde kwart laat aantekenen.

Het vierde kwart laat eenzelfde beeld zien: Donar is simpelweg sterker als team maar door wat slordigheden aan Groninger zijde wordt er nauwelijks meer afstand genomen van de Haarlemse tegenstander. Eindstand: 74-59.

Scores: Saverio Lisci 12 punten, Sven van Mieghem 11 punten, Délé Adetunji 10 punten, Kylian Datema 8 punten, Mats van der Werf 6 punten, Olivier Sipkens 6 punten, Gimon Arkema 5 punten, Gijs Deekens 5 punten, Jasper Puister 4 punten, Lars Jung 4 punten, Jelte Mast 3 punten.

De volgende wedstrijd voor Donar U22 is een uitwedstrijd op zondag 19 maart om 16.00 uur tegen de ongenaakbare koploper in de Dutch Talent League: BC Apollo Amsterdam.

Foto’s: met dank aan wisemicefotografie.nl.