Nieuws

Donar verliest en eindigt als vijfde in het eerste deel van de competitie

In een wedstrijd waar het halen van de derde plaats op het spel stond, kon Donar vooral in het tweede kwart geen vuist maken. Net als in de thuiswedstrijd aan het begin van het seizoen, wisten de Friezen de wedstrijd naar zich toe te trekken.

dsc_0896.JPG

Aris Leeuwarden

88
zaterdag 18 februari, 20:30

Donar

80
Aris Leeuwarden
Donar
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Aris Leeuwarden 88 20 9 28 19
27
21
21
19
Donar 80 20 9 41 13
24
12
22
22

Het is Donar niet gelukt de return van Aris te winnen. Werd de ploeg aan het begin van het seizoen nog verrast door het fris spelende Aris, vanavond wisten de Friezen de Groningers met bluf af te troeven. Aris ging gelijk goed van start, maar Donar wist zich in dit kwart weer goed terug te knokken.

In het tweede kwart ging er bij de Groningers veel mis, er werd weinig gescoord, terwijl bij Aris Veinot het ene drietje na het andere door het netje liet vallen. De mannen in het blauw waren vaak net een stap te laat en tot overmaat van ramp moest Olaf Schaftenaar het veld verlaten met een blessure aan zijn hand.

In het derde en vierde kwart knokte Donar zich weer terug in de wedstrijd en kwam uiteindelijk nog tot 4 punten van Aris, maar even de aandacht verslappen en Aris liep weer uit. Uiteindelijk speelde Donar vooral tegen twee scherpschutters van Aris, Veinot met 33 punten (waarvan 24 in de eerste helft) en Palsson met 21 punten.

Bij Donar was Victor Gaddefors met 17 punten de topscorer.

Donar kan zich nu richten op het vervolg van de competitie tegen de Belgische clubs, 3 maart 2023 speelt het de eerste wedstrijd tegen Telenet Giants Antwerpen. Op 18 maart 2023 is Hubo Limburg United de tegenstander in Martiniplaza.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren