Nieuws

Donar weer op gelijke hoogte

Laatst geupdate: zaterdag 13 mei 2023

Donar verslaat Heroes in een megaspannend duel met 69-60

fa94c14b-2b0f-4ef3-ab2c-888331882208.png

Donar

69
vrijdag 12 mei, 19:30

Heroes Den Bosch

60
Donar
Heroes Den Bosch
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Donar 69 18 6 38 17
17
16
22
14
Heroes Den Bosch 60 22 1 34 11
15
20
10
15

Het was play-off basketbal op z'n best, vrijdagavond in Martiniplaza. Beide teams waren keurig voorbereid, er waren geen bijzondere tactische hoogstandjes te melden en dus moest het komen van de uitvoering. En ook die was bij beide teams gemiddeld gesproken heel behoorlijk verzorgd.

Toen in het eerste kwart Donar even wat puntjes dreigde weg te lopen, dichtten de gasten dat gat onmiddellijk en zo stond er 17-15 op het bord. Het tweede kwart was een herhaling van het eerste - het spel golfde op en neer, Chris-ebou Ndow en Verner Kohs waren in deze fase moeilijk af te stoppen en Donar bleef vooral dankzij Clay Mounce in het spoor. Opvallend aspect: de 1 op 12 driepunters aan Groningse kant, ondanks goede looks.

In het derde kwart stond de thuisploeg steeds aan de goede kant van de score, maar een echt verschil kwam pas op het bord nadat Ndow met vier fouten naar de kant was. Daardoor viel de Bossche productie stil en kon de uitstekend spelende Peter Olisemeka het verschil naar 10 punten tillen.

De 3200 toeschouwers hadden de vorige ontmoeting waarschijnlijk ook nog in het achterhoofd en gerust op de goede afloop was men dus nog niet. Halverwege het kwart leek de wedstrijd te veranderen in een duel Donar vs Kobe Webster, die eigenhandig zes punten op rij produceerde, alvorens de magie uitgewerkt te zien raken. Doordat de strijders Steph Branch en Viktor Gaddefors bleven doorgaan, de laatste met twee bevrijdende driepunters, werd het de tegenstander onmogelijk gemaakt om terug te komen.

Het was een zeer aansprekend duel, dat eigenlijk wel een uitverkocht huis verdiend had. Aanstaande zondagmiddag om 15:00 uur is de return in de Maaspoort. Er zijn nog kaarten voor dat duel verkrijgbaar via de site van Heroes óf meld u aan voor de busreis van de SV Donar.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren