Donar wint laatste wedstrijd van 2022

Laatst geupdate: vrijdag 06 januari 2023

Donar wint in een aantrekkelijk duel van Den Helder Suns. De Suns kunnen lang blijven aanhaken bij de Groningers, maar moeten halverwege het derde kwart toekijken hoe Donar steeds verder wegloopt en de overwinning mee naar huis neemt. Door het verlies van Zwolle thuis tegen Weert en zelf te winnen in Den Helder, heeft Donar goede zaken gedaan.

dsc_0860-1672175515.JPG

Donar heeft tot nu toe dit jaar slechts 1 wedstrijd tegen Den Helder gespeeld, nl. thuis op 21 oktober. Een veel scorend Donar won toen met 39 punten verschil (96-57). Momenteel staan de ploegen vrij dicht bij elkaar op de ranglijst, het is dus de vraag of het krachtsverschil nu nog zo groot is als het 2 maanden geleden was…

Starters: Leon Williams, Sander Hollanders, Victor Gaddefors, Ronalds Zakis en Clay Mounce.

In het begin waren beide teams aan elkaar gewaagd. Sander Hollanders maakte een prachtige 3 punter, maar Clay Mounce werd geblokt tijdens een prachtige dunk, terwijl de score gelijk op liep. Voor het scorend vermogen werd Vernon Taylor in het veld gezet en Andrej Magdevski voor de opbouw. Donar en Den Helder bleven aan elkaar gewaagd.

Eind 1e kwart voorsprong voor Donar: 16-19

Het 2e kwart werd begonnen met 3 pointguards. Op Schaftenaar na kan gezegd worden dat Donar “small” ging. Na 3 minuten werd dat alweer veranderd, omdat Donar niet echt kon weglopen. Na de wissels en de terugkeer naar het oude schema van 1 spelverdeler liep Donar langzaam weg. Echter, een intensief spelend Den Helder bleef zichtbaar in de achteruitkijkspiegel van Donar. Vandaar dat er aan het eind van het 2e kwart nog weinig licht was tussen de ploegen: 37-43

3e kwart

Een prachtige Magdevski 3punter en gelijk daarna een dunk en 3punter van Mounce braken de wedstrijd open: 43-57

Hierna schommelde de wedstrijd wat heen en weer met veel inzet, maar er veranderde niet veel. Aan het eind was het nog steeds een 14 punts verschil: 56-70

In het 4e kwart heeft Donar in het begin het beste van het spel en loopt het al snel uit naar 22 punten voorsprong. 5 minuten voor tijd is de voorsprong reeds 32 punten. De inzet van beide partijen is hoog, waardoor het leuk is om naar te blijven kijken. Andrej Magdevski doorbreekt 2 minuten voor tijd de 100 puntengrens.

Eindstand: 71-103

Topscorer werd Olaf Schaftenaar met 26 punten, gevolgd door Victor Gaddefors en Clay Mounce met beide 14 punten.

Rebounds: Andrej Magdevski met 8.

Assists: Leon Williams en Clay Mounce met 5.