Nieuws

Donar wint zonder te sprankelen

Laatst geupdate: zaterdag 29 oktober 2022

BAL geeft goed tegengas maar komt kwaliteit tekort

whatsapp-image-2022-10-29-at-8.39.54-pm.jpeg

Donar

76
zaterdag 29 oktober, 19:30

BAL

63
Donar
BAL
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Donar 76 15 10 36 15
20
17
22
17
BAL 63 17 8 28 11
13
20
12
18

De winning streak tegen BAL blijft overeind. Dat was de belangrijkste conclusie van de avond. Niettemin had de Weertse coach Varagic meer reden tot tevredenheid dan zijn vakbroeder Stimac aan Groningse zijde. Zeker in de eerste twee kwarten wisten de Weertenaren (gemiddelde leeftijd 20,7 jaar volgens Varagic) steeds weer de opgelopen averij redelijk te herstellen en in het spoor van Donar te blijven. In het kader van "waren zij nou zo goed of wij zo slecht" moet gezegd worden dat de brille er bij de thuisploeg niet was. En evenzo verdient vermelding dat de inzet er steeds wél was.

Zonder de uit voorzorg aan de kant gehouden Artjoms Butjankovs maar mét de teruggekeerde Mark Roorda, die overigens niet aan spelen toe kwam, moest het gas er na de break wel op en dat gebeurde ook. In een paar minuten was het verschil tot een comfortabele marge uitgegroeid. Maar helaas ging er gedurende het derde en vierde kwart genoeg mis aan Donar-kant, hetgeen Stimac diverse malen wild gesticulerend aan de zijlijn deed heen en weer springen (Varagic: "dit is Balkan, dit is normaal").

In het slotbedrijf rechtte BAL nog éénmaal de rug , maar die ultieme poging strandde op 5 verschil.

Donar kan zich nu gaan richten op het komende FIBA Europe Cup duel, aanstaande woensdag 2 november tegen Kalev/Cramo. Kaarten voor dat duel koopt u hier.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren