Nieuws

Dramatisch Donar U22 verliest weer

Laatst geupdate: maandag 30 januari 2023

Met een voltallige selectie traden de mannen van coaches Lechner en Houttuin aan tegen de koploper in de Dutch Talent League: Apollo Amsterdam. Door ziekte bij U22 spelers en doordat U18 en U20 van Apollo zelf ook moesten spelen deze middag waren de Amsterdammers met slechts vijf spelers afgereisd naar Groningen.

Na twee minuten zuivere speeltijd is de eerste score van de wedstrijd voor Mats van der Werf. Apollo is rustig gestart maar zet wel een goede zone defense neer waar Donar moeite mee heeft. Na een kleine vier minuten spelen staat het 5-8 en neemt coach Lechner de eerste time out. Deze sorteert geen effect want doordat de Groningers slordig in de aanval zijn en de Amsterdammers razendsnel omschakelen naar de aanval staat het even later al 7-14. Donar probeert door veel te dribbelen de zone uiteen te spelen, daar waar snel de bal rond laten gaan een betere optie is. Na het eerste kwart staat het 9-22.

Het spelbeeld in het tweede kwart is onveranderd: Apollo speelt slim en met meer druk en energie en zet, ondanks dat ze geen wisselspelers hebben, af en toe een press neer waardoor Donar nog vaker de bal verspeelt. Met name de razendsnelle Jaro Abrahams laat zich gelden dit kwart voor Apollo met tien punten. De rust wordt bereikt met een 17-45 tussenstand.

Over de tweede helft kunnen wij kort zijn: Apollo is heer en meester in zowel verdediging als aanval. Donar krijgt een lesje in effectief en energiek basketball. Eindstand: 42-78.

Scores: Saverio Lisci 8 punten, Délé Adetunji 7 punten, Jelte Mast 6 punten, Mark Roorda 5 punten, Sven van Mieghem 4 punten, Mats van der Werf 4 punten, Kylian Datema 2 punten, Jasper Puister 2 punten, Gijs Deekens 2 punten, Gimon Arkema 2 punten

Volgende week zondag 5 februari speelt Donar U22 de kwartfinale voor de Nederlandse Beker, thuis om 13.00 uur in de Willem Alexander Sporthal tegen Zorg en Zekerheid Leiden U22.