Nieuws

Een bijzonder jaar

Laatst geupdate: maandag 02 januari 2023

Hoe 2022 uiteindelijk de boeken in zal gaan, weten we pas over een jaar of 30. Noem ons eigenwijs: we gaan twee dagen na de jaarwisseling toch een poging doen om terug te kijken. Dat doen we met de hulp van ons onvolprezen DonarMuseum, want daar vinden we de feiten.

whatsapp-image-2023-01-02-at-19.32.11.jpeg

Hoe 2022 uiteindelijk de boeken in zal gaan, weten we pas over een jaar of 30. Noem ons eigenwijs: we gaan twee dagen na de jaarwisseling toch een poging doen om terug te kijken. Dat doen we met de hulp van ons onvolprezen DonarMuseum, want daar vinden we de feiten.

Éen ding valt op: Een jaar geleden was er óók een Donar-team, maar daar mocht u niet live naar gaan kijken. Je zou het haast vergeten, maar er was nog een lockdown wegens Corona en dus werd de eerste thuiswedstrijd op 9 januari 2022 tegen Den Haag Royals voor een lege zaal gespeeld. En wist u nog dat we twee uitwedstrijden met 0-20 wonnen wegens coronagevallen bij de tegenstander? Eind januari werden de maatregelen opgeheven en gelukkig wisten veel fans de weg naar MartiniPlaza nog te vinden.

Het was een jaar van uitersten. Donar won best veel, maar verloor ook veel. Niet alleen wanneer het over wedstrijden gaat trouwens. We moesten afscheid nemen van spelers, coaches, medewerkers en relaties. Dat afscheid was in enkele gevallen wel heel definitief, maar deze mensen blijven in onze herinnering voortleven.

Om ons verder te beperken tot het team: in 2022 “versleten” we drie coaches en 26 spelers. Nuchtere Groningers brommen dan iets over “goed voor de binding met de fans”, maar vergeet niet dat er een veelheid aan redenen aan ten grondslag ligt: stoppen met je carrière, een andere club of omgeving ambiëren en soms pakt de werkelijkheid anders uit dan beide partijen gehoopt en verwacht hadden. Geen schande, wel een teleurstelling.

Sportief kende Donar in 2022 hoogte- en dieptepunten. Winst in de Basketball Cup, geen landskampioenschap, een superspannende BNXT finale, alles verliezen in de oefencampagne en in Europa en langzaam de weg omhoog terugvinden.

Never a dull moment, wat u zegt, en dat is toch de essentie van de (team)sport: dat proces waarbij al die inspanningen en emoties met veel vallen en opstaan uiteindelijk leiden tot dat hoogtepunt, wanneer de puzzelstukjes precies passen en die prijs wordt gepakt.

Dat u en wij in 2023 maar veel van die emotionele hoogtepunten mogen beleven!

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren