Nieuws

Eenvoudige winst tegen Apollo Amsterdam

Donar kende geen enkel probleem met Apollo en had een lekker avondje in MartiniPlaza.

whatsapp-image-2023-01-07-at-19.44.17.jpeg

Donar

100
zaterdag 7 januari, 19:30

Apollo Amsterdam

57
Donar
Apollo Amsterdam
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Donar 100 14 9 38 30
27
28
20
25
Apollo Amsterdam 57 15 9 26 8
15
13
16
13

Donar moest het in het eerste duel van 2023 opnemen tegen de hekkensluiter in de Nederlandse BNXT League. Flink wat fans (3300) hadden zin in een lekker avondje Donar en die kwamen ruimschoots aan hun trekken.

De coach van de Amsterdammers - Wierd Goedee - koos voor een zoneverdediging en dat leek een paar minuten succes op te kunnen leveren, maar daarna hadden de mannen van Andrej Stimac en kersverse assistent Kevin Verhulst de juiste stand van het vizier gevonden en schoten ze de hoofdstedelijke defensie aan flarden. Toch volhardde Apollo nog een tijdje in deze verdediging en het waarom werd duidelijk toen er kort naar een man-to-man werd omgeschakeld. Diverse malen konden de lange mannen van de thuisploeg simpel doorlopen naar de basket voor een makkelijke score.

De Amsterdamse coach was duidelijk niet tevreden en nam zelfs de hele rust om zijn mannen wat aan de gang te krijgen (geen warming up!) en het moet gezegd: het derde kwart was het enige waarin Apollo serieus tegenstand bood.

Het slotkwart was dan weer meer als vanouds. Gaandeweg waren er genoeg mooie en spectaculaire momenten te beleven om de fans bezig te houden en zo kon Donar op de valreep de honderd punten nog aantikken.

Aanstaande donderdag 12 januari zullen we zonder twijfel een heel andere ontmoeting zien, want dan spelen we voor de Cup tegen Heroes. Zorg dat u erbij bent!

Donar vs Apollo

Donar vs Apollo
Donar vs Apollo
Donar vs Apollo
Donar vs Apollo
Donar vs Apollo

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Deel op social media

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren