Nieuws

Geen competitie, toch een bijzondere week voor Donar

Laatst geupdate: donderdag 10 augustus 2023

De week begon in de Oude ALO met een oefenwedstrijd tegen BVG, georganiseerd door kledingsponsor Burned Basketball. De wedstrijd begon om 19.30 uur en was voor iedereen te bezoeken.  BVG speelde met onder andere met oud-Donar spelers: Benny van der Reijden, Mark-Peter Hof en Eric Peutz. In een aantrekkelijke wedstrijd wist Donar BVG uiteindelijk met 102 tegen 68 te verslaan.

Dinsdag werd een oude traditie in ere hersteld: de spelregelavond. Deze interessante, gezellige en leerzame avond in MartiniPlaza was een groot succes dankzij de aanwezige panelleden. Antio Sinterniklaas (scheidsrechter), Piet Keizer (wedstrijdcommissaris) en namens Donar Tjoe de Paula en Erik Braal gaven vol enthousiasme uitleg over spelsituaties en beantwoorden de vele vragen uit de zaal.

Deze week stonden er geen competitiewedstrijd op het programma maar toch was het een mooie en interessante week voor Donar. We zijn tenslotte meer dan een basketbalclub.

Op woensdag bracht de voltallige selectie een bezoek aan het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG. Tijdens het bezoek aan de het Beatrix Kinderziekenhuis krijgen (ernstig) zieke kinderen een basketbalclinic van hun basketbalidolen. In een wedstrijd, met zelfs een aantal dunks (zie foto) wonnen de kinderen de wedstrijd van Donar! Een prachtige jaarlijkse traditie.

Woensdagavond was het tijd voor het jaarlijkse BBC toernooi in Roden. Voor de vierde keer op rij wist Noorderpoort de toernooiwinst naar zich toe te trekken. De Fair Play prijs ging dit jaar naar het team van de Rabobank. Al met al was het BBC toernooi ook dit jaar weer een groot succes. Tot volgend jaar!
 

Om de week af te sluiten vertrekt de Basketbal Businessclub van Donar vandaag naar Milaan. Ieder jaar organiseert Donar een trip voor leden van de BBC. Tijdens hun verblijf in Milaan gaat de BBC genieten van topbasketbal in Italië. Zondag is de BBC aanwezig bij de wedstrijd Milano tegen Cantu. Daarnaast gaat de BBC de voetbalderby tussen Torino en Juventus bijwonen.

Kortom: Never a dull moment in Groningen.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren