Onverzettelijk Donar haalt thuisvoordeel naar Groningen

In de derde wedstrijd halve finale play-off's moest Donar winnen om het thuisvoordeel naar Groningen te halen. Gesteund door een groep fanatieke supporters, die met de ploeg waren meegereisd, wist Donar deze belangrijke overwinning over de streep te trekken.

18

Beide ploegen waren vanaf het begin niet van plan om elkaar ook maar een centimeter ruimte te geven. Dat resulteerde er in dat in eerste instantie de scores moeilijk tot stand kwamen, maar toch weet Donar het eerste kwart een kleine voorsprong te nemen, 21-24.

Ook het tweede kwart liet een felle strijd zien van beide partijen. Dat resulteerde in een lage kwartstand, maar Donar kon nog een puntje uitlopen. Bij rust was het 34-38.

In het derde kwart kwam Donar los en weet de ploeg de voorsprong verder uit te bouwen. 47-60.

In het vierde kwart onderneemt Heroes nog een noodoffensief en voert de verdedigende druk nog een keer op. Even komen de Bosschenaren terug tot 63-75, maar Donar houdt het hoofd koel en speelt de wedstrijd rustig uit. De eindstand wordt uiteindelijk bepaald op 65-78.

Door in Den Bosch te winnen, haalt Donar het thuisvoordeel naar Groningen. Aanstaande dinsdag is wedstrijd vier in Martiniplaza. Met een vol Martiniplaza als steun, gaat Donar bij winst naar de finale.

topscorer: Victor Gaddefors met 24 punten.

rebounds: Peter Olisemeka met 8 rebounds.

Opvallend feitje: Den Bosch had 29 vrije worpen, Donar 9.

Feitje 2: Den Bosch 18 veldscores, Donar 33.