Nieuws

Open Dag zeer goed bezocht

De Open Dag viel vroeg dit jaar maar gelukkig namen veel mensen de moeite om elkaar weer te treffen, bij te praten, de (klein)kinderen allerlei leuke activiteiten te laten doen of zich aan te melden bij de supportersvereniging.

dsc01414-2.jpg

Donar

50
zondag 21 augustus, 17:00

EWE Baskets Oldenburg

91
Donar
EWE Baskets Oldenburg
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Donar 50 19 9 27 12
11
11
19
9
EWE Baskets Oldenburg 91 19 14 39 21
26
23
23
19

Zodoende was het al gezellig druk toen de spelerspresentatie begon, die gelardeerd was met veel blauw, licht, confetti en lawaai en die een eerste kennismaking vormde voor de fans met het vernieuwde team van Donar.

De oefenwedstrijd werd voor zo’n 1500 toeschouwers gespeeld tegen EWE Baskets uit Oldenburg en dat bleek een geduchte tegenstander. De Duitse ploeg was ongeveer even lang in training en liet zien dat dat geen beletsel hoeft te vormen voor prima spel. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat de Oldenburgers überlegen waren aan de thuisploeg. Geen schande als je bedenkt dat het budget van de Baskets een veelvoud bedraagt van Donars portemonnee.

Het was voor de coaches Otten en Stimac dan ook alle hens aan dek. Genoeg zaken om van te leren in de komende weken, wanneer een intensief oefenprogramma zal worden afgewerkt.

De eindstand 50-91 doet vermoeden dat het een en al treurnis was, maar lichtpunten waren er meer dan voldoende. Charles Callison bleek een degelijke pointguard, Sander Hollanders toonde veel initiatief, Mindaugas Kacinas was verdedigend sterk, net als Kjeld Zuidema trouwens, en Ronalds Zakis ontfermde zich regelmatig over zijn teamgenoten als vaderfiguur. Af en toe waren er zowel in de verdediging als de aanval goede momenten te zien, die Otten c.s. zullen aangrijpen om verder uit te bouwen en van het team een ingespeeld geheel te maken.

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Deel op social media

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren