Alles is open na eerste kwartfinale om de Basketball Cup

Laatst geupdate: vrijdag 23 december 2022

Heroes Den Bosch won het eerste kwartfinaleduel om de Basketball Cup met 66-64. De beslissing zal dus pas vallen in de return op 12 januari 2023 in MartiniPlaza.

Hoewel Heroes Den Bosch momenteel in de winning mood is, is Donar de laatste tijd met een sterke progressie bezig. Ook is de teamdynamiek aan het uitkristalliseren hetgeen meer teambinding en onderlinge samenhang gaat geven. En iedereen is fit aan deze ontmoeting begonnen.

Het begin was vrij rommelig aan beide kanten en kende veel balverlies. Dat leidde ertoe dat er weinig gescoord werd. Het eerste kwart eindigde met 11-14 in het voordeel van Donar.

Het spel van Donar verbeterde niet echt in het tweede kwart en Heroes kon langzaam weglopen tot 10 punten voorsprong. Hierop ging Donar individualistischer spelen. Dit zorgde er voor dat Donar met de pauze uiteindelijk twee punten voorsprong had: 31-33.

Het derde kwart was vol met balverlies en gemiste kansen aan beide kanten. Het begon er op te lijken dat het gelukkigste team zou winnen, niet per se het beste. Het spel werd van beide kanten een stuk fysieker, wat de amusementswaarde flink verhoogde. Uiteindelijk stond Heroes vier punten in de plus: 48-44.

In het laatste kwart werd het eindelijk een echte wedstrijd: inzet en kracht van beide kanten. Ook het publiek was klaarwakker en luidruchtig. Een dunk van Clay Mounce bracht drie minuten voor tijd de spanning terug na een kleine achterstand.

Met slechts twee punten achterstand gaan we op 12 januari spelen om wie in de beker naar de volgende ronde mag. Het duel wordt gespeeld om 19:30 uur in MartiniPlaza en kaarten zijn nu al te koop: https://secure.ticketunie.com/widgets/306/6/OrderActvity/3518