Nieuws

Vragen, antwoorden én een verrassing bij Donar Update

Laatst geupdate: donderdag 22 december 2022

Woensdagavond was de business lounge van MartiniPlaza het toneel van de Donar Update, waar fans de mogelijkheid hadden vragen te stellen aan Drago Pasalic, Andrej Stimac en bestuurders Gert-Jan Swaving, Ronald Arkema en Renate van der Zijl.

whatsapp-image-2022-12-22-at-10.15.23.png

Een flinke groep fans - de meesten al vele jaren seizoenkaarthouder - had de moeite genomen en liet zich onder leiding van perschef Hink Jan Apotheker niet onbetuigd. Een grote diversiteit aan vragen, waaronder ook zeer kritische, werd open en eerlijk gesteld en op dezelfde manier beantwoord.

De teleurstellende resultaten aan het begin van het seizoen waren aanleiding om de verhouding actuele prestaties versus ambities eens kritisch onder de loep te nemen. Volgens Drago Pasalic was het ontbreken van duidelijk leiderschap in het team een belangrijke oorzaak voor de tegenvallende prestaties en hij constateerde verbeteringen in de laatste weken. Dat vertrouwen in dit team voor de rest van het seizoen straalde ook Andrej Stimac uit en ook het bestuur was vol vertrouwen in een goede afloop. En zelfs in het allerzwartste scenario zijn er voldoende financiële waarborgen voor continuïteit, zo schetste Ronald Arkema. Bovendien laat het bestuur de stip op de horizon waar die staat, ondanks tegenvallers, en rekening houdend met het gegeven dat je voor Champions League deelname moet denken aan een verhoging van de begroting van twee naar drie miljoen.

Natuurlijk waren er heel veel vragen over elk denkbaar onderwerp, die we hier niet allemaal kunnen behandelen, maar die in alle openheid en naar tevredenheid werden beantwoord. De verrassing van de avond was de presentatie van de nieuwe assistent coach Kevin Verhulst met een live videoverbinding. Kevin liet merken erg veel zin te hebben in zijn nieuwe klus en werd met een warm applaus beloond door de aanwezige fans.

De volgende bijeenkomst zal Donar Inside zijn, waarin zal worden ingegaan op de techniek en tactiek van het Donar-basketbal. Deze zal ergens komend voorjaar worden georganiseerd en u bent ook dan weer van harte uitgenodigd!

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren