Nieuws

Donar breekt de ban

Laatst geupdate: maandag 12 december 2022

Blije gezichten in MartiniPlaza na winst op Landstede Hammers

whatsapp-image-2022-12-11-at-15.23.18.png

Donar won het duel in middenmoot van de BNXTLeague NL tegen Landstede Hammers met 72-69 voor 3200 toeschouwers. Het was een duel met veel bijzonderheden. Andrej Magdevski was dan eindelijk speelgerechtigd en maakte een goede indruk. Niet dat direct van een Magdevski-effect kon worden gesproken, maar met 10 punten, vier assists, twee rebounds en een steal in 20 minuten was hij direct van belang.

Herman van den Belt had zijn team natuurlijk goed voorbereid en dat betekende dat de punten niet bepaald gratis waren. Datzelfde kon worden gezegd voor zijn Groningse collega Andrej Stimac. Door het ontbreken van Ronalds Zakis door een lichte blessure moesten Willem Brandwijk en Viktor Gaddefors (man of the match vandaag) inside flink aan de bak en dat gaf best wat aanpassingsproblemen. Dat uitte zich dan weer vooral aan de buitenkant, waar Felix Terins en Dragos Diculescu wel raad wisten met een klein beetje extra ruimte en de ene na de andere driepunter afvuurden. In totaal troffen 13 van die projectielen doel, van Donar slechts vier. Daar stond tegenover dat - ondanks het gemis van Zakis - Donar tweemaal zoveel inside scoorde.

Het was zoals zo vaak een game of runs. In het eerste kwart hadden de Hammers het beste van het spel, Donar kwam sterk terug in het tweede kwart (van -7 naar +7) maar moest vervolgens toestaan dat Landstede tot halverwege het vierde kwart op voorsprong stond.

Een onsportieve fout van Zwolse kant bracht Donar weer op voorsprong en misschien wel het meest verheugende aspect van deze middag was de vastberadenheid waarmee Donar tijdens de laatste vijf minuten de winst naar zich toe trok. Een enorme opluchting voor alle betrokkenen met het oog op het halen van de Elite Gold.

Nu begint het grote wachten op de volgende thuiswedstrijd: op 7 januari tegen Apollo Amsterdam. Mocht u zo lang niet willen wachten: op 23 december spelen we in de Maaspoort de eerste van twee duels tegen Heroes Den Bosch. Be there!

Foto's Tegen Hammers

Foto's Tegen Hammers
Foto's Tegen Hammers

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren