Donar plaats zich voor de halve finale van de play-off's

Laatst geupdate: vrijdag 05 mei 2023

In een wedstrijd die langzaam op gang komt, doet Donar wat het moet doen, nl. winnen van Yoast United.

21

Donar begint stroef aan de wedstrijd. De busreis lijkt nog in de benen te zitten. Yoast laat zien dat het zich niet zonder meer gewonnen wil geven en maakt het Donar behoorlijk lastig. Opvallend is dat Donar vooral van buiten scoort (het twee-puntspercentage is in het eerste kwart slechts 18%). Het eerste kwart wordt met een minimale voorsprong afgesloten, 17-18.

Het begin van het tweede kwart gaat op dezelfde voet verder. Bij Yoast is het voornamelijk Vince Cole die scoort, geholpen door 'Tito' Casero-Ortiz. In deze fase is het stuivertje wisselen wat de voorsprong betreft. Gaandeweg komt Donar beter in het spel en kan het een klein gaatje slaan. Sander Hollanders scoort uiteindelijk 13 punten in de eerste helft. De rust wordt bereikt met een stand van 39-46.

Donar komt scherper uit de kleedkamer en opent gelijk met een dunk van Willem Brandwijk. Maar omdat Vince Cole blijft scoren kan Yoast steeds in het spoor blijven van Donar. Het kwart wordt afgesloten op 56-68.

In het vierde kwart recht Yoast nog een keer de rug, komt terug tot 62-68, maar toch wordt vanaf dan duidelijk dat de ploeg met een te kleine rotatie moet spelen en gaandeweg gaan er steeds meer acties mis. Vallen schoten niet meer en kan Donar sluipenderwijs verder uitlopen. Yoast weet nog een keer dichterbij te komen bij een stand van 68-73, maar dan is het gedaan. Donar weet de voorsprong in de laatste paar minuten uit te bouwen naar de eindstand van 72-89.

De stand in deze kwart finale is nu 2-0 en Donar kan zich opmaken voor de volgende tegenstander in de halve finale, nl. aartsrivaal Heroes Den Bosch. De eerste wedstrijd is uit in de Maaspoort op woensdag 10 mei a.s.

topscorer bij Donar was Vernon Taylor met 17 punten.

rebounds: Steph Branch met 9

assists: Clay Mounce met 4