Nieuws

Het HNBT zoekt steun!

Laatst geupdate: dinsdag 07 maart 2023

Donar fans!

Zoals je wellicht al hebt meegekregen, het Holland Nordic Basketbal Tournament (HNBT) zoekt steun. Al 25 jaar is dit het enige internationale jeugdbasketbaltoernooi voor de Europese top in Nederland.

whatsapp-image-2023-03-04-at-14.14.15.jpeg

Veel internationale jeugdspelers die op het HNBT hebben gepresteerd, hebben daarna in grote competities hun carrière voortgezet. Veel landenteams én clubteams kennen dit toernooi wat jaarlijks in de basketbalstad Groningen wordt gehouden.

Het HNBT 2023 staat nu deels op losse schroeven.

Door het wegvallen van een aantal substantiële subsidies o.a. door gewijzigd beleid van de overheid, zijn de financiële middelen momenteel niet toereikend genoeg om het toernooi in de traditionele vorm dit jaar te kunnen organiseren.

Recent is de HNBT organisatie daarom begonnen met een crowdfunding om deze extra financiële middelen te genereren. Daarnaast is men in gesprek met diverse partijen om ook andere mogelijkheden te onderzoeken. Tot op heden mist helaas nog de grote stap vooruit waardoor deze crowdfunding het HNBT een enorme boost kan geven.

Daarom is er brede aandacht in Groningen en daarbuiten nodig om het HNBT evenement te kunnen voortzetten. Naast de crowdfunding zijn ook financiële middelen vanuit het bedrijfsleven of andere organisaties noodzakelijk om verder te kunnen. Want het Donar DTL Team en het Nederlands Mannen U20 team staan weer te trappelen om zich tijdens het HNBT te kunnen meten met de wereld.

Laten we ze samen die kans geven.

Klik hier om te doneren, of kijk op www.hnbt.nl voor meer informatie

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren