Nieuws

Start Play Offs jeugdteams Donar

Laatst geupdate: woensdag 26 april 2023

Deze week starten de Play Offs voor de U18 en U22 teams van Donar. Dit jaar worden de Play Offs in de jeugd eredivisies gespeeld met de bovenste acht teams. De kwartfinale en halve finale bestaan uit twee wedstrijden: één uit en één thuis. Daarna wordt de competitie afgerond met één wedstrijd tijdens de "finaledag" in sportcentrum Landstede, Zwolle. 

 

u22.jpg

De kwartfinales vinden deze weekplaats. Daarvoor mogen de U18 en U22 de tweede en beslissende wedstrijd thuis spelen. Het belooft een mooie middag jeugdbasketbal te worden, en beide teams kunnen alle support gebruiken om de teams naar de volgende ronde van de Play Offs te helpen. 

 
Donar U18
Donar U18 kende een lastige start van de competitie. Er werden wat spannende wedstrijden nipt verloren en door een wedstrijd niet te kunnen spelen door ziektes en blessures kwamen er ook nog eens twee punten in mindering. Dit resulteerde erin dat de U18 na de splitsing in de onderste helft van de competitie terecht kwam en er terrein goed gemaakt moest worden om de laatste plek in de Play Offs te bemachtigen. Dit deden ze overtuigend door de tweede helft van het seizoen ongeslagen te blijven. Daarmee wisten ze de achtste plek in te nemen, met als resultaat een kwartfinale tegen de nummer één Lokomotief Rijswijk. De wedstrijd begint a.s. zondag 30 april om 14:15 uur in Sporthal Vinkhuizen.

 

Donar U22
Hoe anders verliep het seizoen van Donar U22. Zij kwamen juist heel sterk uit de startblokken en wonnen een aantal spannende wedstrijden tegen topteams. Vrij snel had Donar een plek bemachtigd in de hoogste regionen van de competitie. Richting de kerst werden echter de eerste barsten zichtbaar met een aantal teleurstellende verlieswedstrijden. Na de splitsing ging het niet beter en maakte U22 de ene uitglijder na de andere. Zo werden vier van de eerste vijf wedstrijden verloren. Langzaam vond het team weer vorm en dat werd eindelijk beloond met een duidelijke overwinning tegen Apollo. De opwaartse lijn was weer gevonden en door tot slot de laatste drie reguliere wedstrijden op rij te winnen wist U22 op de allerlaatste competitiedag nog net de derde plaats te bemachtigen. Daarmee is nummer zes Triple Threat uit Haarlem de tegenstander in de kwartfinale. Na de wedstrijd va Donar U18 nemen de jongens van Stijn Lechner het op tegen Triple Threat U22. De wedstrijd van U22 begint om 16:45 uur.

 

Kom zondag 30 april naar Sporthal Vinkhuizen voor een mooie middag basketbal en om onze U18 en U22 teams aan te moedigen!

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren