Nieuws

Donar heeft weinig in te brengen in Oostende

Laatst geupdate: vrijdag 28 april 2023

Filou Oostende neemt revanche voor het verlies in Martiniplaza en verslaat Donar met ruime cijfers.

whatsapp-image-2023-04-28-at-21.35.27.jpeg

Filou Oostende

80
vrijdag 28 april, 20:30

Donar

63
Filou Oostende
Donar
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Filou Oostende 80 18 8 32 20
23
16
25
16
Donar 63 21 4 35 12
9
18
22
14

Voor beide teams stond er vanavond - behalve de eer - nóg iets op het spel. Voor Filou was de bovenste Belgische plaats nog bereikbaar, terwijl Donar de tweede stek in Nederland kon bemachtigen.

De thuisploeg had in het begin duidelijk het beste van het spel. Donar verspeelde de bal nogal eens en had moeite om tot scoren te komen. Bij 13-4 vond Andrej Stimac het tijd voor zijn eerste time-out. Het hielp allemaal weinig; Filou had er aan het eind van het kwart al vijf driepunters in liggen en met een 23-9 stand kon niemand bij Donar gelukkig zijn.

In het tweede kwart lukte het Donar dan toch eindelijk om een paar driepunters raak te schieten en dat was nodig om in het spoor van de Belgen te blijven. Dat lukte in zoverre dat de achterstand met twee puntjes kon worden verkleind, maar het gegeven dat Oostende vijf driepunters méér dan Donar wist te benutten gaf de Groningse coaches stof tot nadenken (39-27).

Mocht iemand het ei van Columbus hebben verwacht na de rust, dan kwam die bedrogen uit. Oostende ging gewoon door met wat ze aan het doen waren: driepunters raak knallen. De buzzerbeater van Bleyenberg zorgde voor de 64-49 kwartstand en geen moment konden de gasten zicht krijgen op een goed resultaat.

De Groningers bleven strijden, maar de Vlamingen waren in bijna alle opzichten de betere ploeg, ook in het vierde kwart, dat uitsluitend voor de statistieken gespeeld werd. Met 28 punten uit 15 maal Gronings balverlies liet Oostende zien een dodelijk effectieve ploeg te zijn. Eindstand 80-63.

Daarmee is Donar derde geworden in de Nederlandse eindrangschikking en moet het aantreden in de kwartfinale van de Nederlandse play-offs. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 3 mei tegen Yoast United in Martiniplaza.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren