Teams

Basketball Academy

BA RTC is een opleidingscentrum voor jonge basketballers. In 2011 is Basketball RTC Noord opgezet om de aansluiting tussen talenten en het huidige topbasketbal te verbeteren. Met de start van een Regionaal Trainings Centrum (RTC), wat aansluit bij de landelijke ontwikkelingen van sportbonden en het NOC*NSF, krijgen jonge basketballtalenten een optimale mogelijkheid aangeboden om hun talenten en kansen te benutten en uit te groeien tot een topspeler/speelster. In september 2012 kreeg Basketball RTC Noord de status van Basketball Academy van de NBB. Donar heeft een samenwerkingsovereenkomst met BA RTC Noord.

HISTORIE RTC

In Groningen zijn in het verleden vele goede voorbeelden van basketbalopleidingen opgezet; Donar-kids, Zernike schoolteam, Talentencentrum, Basketbalschool en de Basketbalklas. In 2011 vonden vijf heren (Martin de Vries, Jack Keijzer, Rob Nieboer, Bart Prak en Hein Gerd Triemstra) dat de tijd rijp was om met deze ervaringen het ultieme opleidingsmodel neer te zetten: een Regionaal Training Centrum voor regio Noord.

De elementen gezin, school en sport werden en zijn nog steeds de belangrijke pijlers om de ontwikkeling van een talent centraal te stellen. Want, vonden de oprichters van BA RTC Noord, alleen met een goede samenwerking en afstemming binnen deze pijlers is het opleiden naar de top mogelijk.

Na de start 2011 is BA RTC Noord uitgegroeid tot een volwaardig trainingscentrum met ongeveer 60 jonge topsporters in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar, die spelen in de hoogste nationale competities en internationale ervaringen op doen.

Vanaf de oprichting tot heden neemt de Topsport Talent School van het Werkmancollege het voortouw in het aanbieden van een ideaal schoolprogramma: de sport staat centraal en het schoolprogramma past zich aan.

TALENTONTWIKKELING TOT 18 JAAR

BA RTC Noord vindt dat een opleiding tot topsporter meer is dan alleen veel trainen. Wij richten ons op het ontwikkelen van de basketbalvaardigheden maar ook op de ontwikkeling van de jeugdige basketbalspeler. Als een 18-jarige onze basketbalopleiding verlaat is de basketballer ook als mens ontwikkeld.

Onze talenten zijn in staat om zelfstandig, op het gebied van sport, leervermogen, mentaal, gezondheid en voeding te weten wie ze zijn. Ook de trainers zorgen ervoor dat de basketballers verschillende topsportsituaties bespreken. Onze 18-jarige talenten weten dan ook bij het verlaten van de opleiding wat ze moeten doen om optimaal te kunnen blijven presteren.

Basketball Academy RTC Noord biedt alleen trainingsmogelijkheden om de talenten zo maximaal te ontwikkelen. De geselecteerde jonge talentvolle basketballers zullen competitie blijven spelen bij de (huidige) vereniging.

Onze enthousiaste trainersstaff wordt begeleid door de ervaren hoofdcoach, Pete Miller. De trainingsopzet van BA RTC Noord zorgt ervoor, dat niet alleen de ontwikkeling van de spelers maar ook die van de trainers de nodige aandacht krijgen. Alle betrokkenen zorgen ervoor dat met hard werken en geduld in de toekomst nog meer talent de stap naar de top kan maken.

BASKETBALSCHOOL TOT 13 JAAR

Om alvast te “ruiken” aan de Basketball Academy, kunnen kinderen van 5 tot 13 jaar komen trainen op de basketbalschool van het BA RTC Noord. Elke zondagochtend van 10.00 uur – 11.30 uur wordt getraind in sporthal Vinkhuizen, Radiumstraat 150 te Groningen. Onder leiding van de BA RTC trainers wordt getraind op het verbeteren van de basistechnieken. Bijna alle BA RTC Noord spelers en speelsters hebben een of meerdere jaren deelgenomen aan de basketbalschool op de zondag! De basketbalschool is ook een initiatief van BA RTC Noord om elk kind-talent de mogelijkheid te geven zichzelf beter te ontwikkelen.

BA RTC Noord ontwikkelt zich verder. Diverse spelers maken hun entree in hogere teams en in de eredivisie. BA RTC Noord wil zich verder blijven ontwikkelen en wil een vaste waarde zijn in het opleidingstraject naar de basketballtop. Uw steun hiervoor is altijd van harte welkom!

Neem gerust contact op via info@basketballrtcnoord.nl of kijk voor meer informatie op www.basketballrtcnoord.nl.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren