Voor Business

Start-up Assist

Het noordelijke bedrijfsleven heeft jong talent nodig om te blijven innoveren. Behoud van innovatieve, succesvolle start-ups is essentieel voor de economische ontwik­keling van onze regio. In deze regio waar veel start-ups zijn past het StartUp Assist programma van Donar.

In StartUp Assist worden start-ups, gevestigde bedrijven en maatschappelijke organisaties met elkaar verbonden. Doel is om elkaars expertise en netwerk te delen, elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Zodat meer starters uiteindelijk succesvol kunnen doorgroeien.En wat is nu mooier dan elkaar te leren kennen tijdens een spannende basketbalwedstrijd of in de Basketbal businessclub na afloop.

In het Start Up Assist programma maken we het gezamenlijk mogelijk kennissessies, workshops en netwerkbijeenkomsten te organiseren. Zo kunnen beginnende én bestaande ondernemers uit de businessclub van Donar met elkaar in contact komen, dit is niet alleen heel waardevol voor start-ups, maar natuurlijk ook voor bestaande ondernemers en maatschappelijke organisaties.

De betrokken partners delen Donar’s visie op het maatschappelijke en economische belang van vernieuwing in het bedrijfsleven en het cruciale belang van sociale, sportieve en commerciële netwerken die start-ups kunnen doen overleven. We zijn dan ook heel blij met onze huidige en voormalige partners van dit programma: Gemeente Groningen, Founded in Groningen, Rijksuniversiteit Centre of Entrepreneurship, Hanzehogeschool Centre of Expertise Ondernemen, Ruber Acia Subsidieadvies, Bentacera, Groningen Seaports,  Noorderpoort, HANNN, Lentis, EY, , GasTerra, NDC Mediagroep, en Benk Advocaten. Samen maken deze partners maken we het mogelijk dat start-ups kunnen instromen in de businessclub van Donar.

‘Het Donar Startup-assist programma heeft zeker bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van ons bedrijf’

Arnold Kremer, oprichter en mede-eigenaar van HR24

HR24 in de lift mede door deelname aan het Donar Startup-assist programma

Het was Marieke Abbink, destijds bestuurslid Commerciële zaken bij Donar, die ons attendeerde op het Donar Startup-assist programma. Een leuke kennismaking volgde en zo werden we opgenomen in een enthousiast netwerk van startende ondernemers. Helaas stond de wereld vlak daarna stil als gevolg van COVID-19. Voor ons als startup was dit een pittige periode. Het bedrijf moest zichzelf nog uitvinden en had nu al te maken met ingrijpende veranderingen.

Gelukkig bleven de gelegde contacten bestaan, bleek HR24 flexibel in de dienstverlening en kregen we mooie kansen aangereikt. Wat bijvoorbeeld heel tof is dat we nu onderdeel zijn van het trainersnetwerk van Venturelab, een ontwikkeltraject van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) voor startende entrepeneurs. Zo ondersteunen we niet alleen bestaande organisaties met onze kennis over personeelszaken maar helpen wij ook weer nieuwe startups op weg.

Ondertussen is, mede dankzij Corona, het belang van professioneel personeelsbeleid voor veel organisaties steeds duidelijker geworden. Er is een flinke inhaalslag op het gebied van personeelszaken gaande en onze agenda is goed gevuld. Naast de rol van ‘de externe HR-adviseur voor MKB-werkgevers’ voorzien we nu ook veel (interim) HR-vacatures. Dankzij ons grote netwerk van HR-professionals in Noord-Nederland helpen we Noordelijke onderwijs, zorg en (semi)overheidsorganisaties bij het vinden van de juiste recruiter, P&O medewerker, HR-adviseur en -managers.

Tegenwoordig is HR24 regulier lid van de Donar Businessclub en daarmee een bewezen succesvol voorbeeld van het Donar Startup-assist programma. Nog steeds nemen we met veel plezier deel aan de activiteiten van de Donar businessclub. Ook brengen we nu regelmatig relaties mee naar een wedstrijd. Een fantastische beleving en een interessante kennismaking met een waardevol netwerk van starters, gevestigde ondernemers en maatschappelijk organisaties.

Tot ziens, tot Donar!

Arnold Kremer, oprichter en mede-eigenaar van HR24

Over HR24, HR-bemiddeling en Advies

HR24 is hét HR-adviesbureau voor organisaties in Noord-Nederland. Dankzij een groot netwerk van Noordelijke HR-specialisten ondersteunen zij niet alleen MKB-werkgevers bij de uitvoering van hun personeelsbeleid maar zorgen zij ook voor de (interim) bezetting op HR-afdelingen van Zorg, Onderwijs, (semie)Overheidsorgansiaties en grote industrie ondernemingen. Je moet hierbij denken aan recruiters, P&O medewerkers, HR-adviseurs en -managers.

HR24 is jouw partner in HR

“Ik heb mijn grootste klant te danken aan Donar”

Bas Zijlstra (voormalig StartUp Assist lid) DESKK

DESKK

In het Launch Café aan de Herestraat in Groningen word ik vrolijk ontvangen door Bas Zijlstra. Hij neemt me mee in zijn ondernemersverhaal Deskk en hoe waardevol hij het netwerk van Donar vindt.   

De tip kwam van zijn broer Wouter (red. BBC-lid GreatWaves) om in 2017 de stap te wagen om zijn eigen bedrijf Deskk te starten. Nadat hij zich bij de Kamer van Koophandel had ingeschreven, was het echt handen uit de mouwen. “Het was echt bij 0 beginnen. Voor mij werkt een webshop met IT-producten niet. Ik kom juist bij mensen over de vloer om ze te helpen”, aldus Bas.

BUSINESSCLUB DONAR

“We hebben veel geëxperimenteerd met online marketing en online advertenties. Dit bracht ons niet het gewenste resultaat. Voor het groeien van ons netwerk bij Deskk zijn businessclubs juist belangrijk. Het netwerk van Donar is voor mij enorm waardevol. Het samenbrengen van een leuke groep mensen die als gezamenlijk doel hebben genieten van het basketbal en elkaar willen helpen.“

Ik moet glimlachen wanneer hij me meeneemt in zijn gezellige avondjes uit. “Het is mijn vriendin die me op een druilerige avond van de bank krijgt, want het is Donar-tijd!
Dan loop je door de miezerregen van het parkeerterrein van Martiniplaza naar Donar en heb je samen een geweldige avond.”

BOOST

Het is geweldig om te horen hoe enthousiast Bas over Donar verteld. Maar ik ben natuurlijk wel heel nieuwsgierig wat voor hem de meerwaarde van Start-up Assist is geweest. “Naast de wedstrijden vind ik de activiteiten een grote meerwaarde. Voor Donar Startup Assist zie je dat partners zich extra inspannen door zich in te leven in vragen waar start-ups mee te maken hebben. Dat is waardevol. De activiteiten van de Basketbal businessclub zijn leuk door het sportcomponent én het elkaar beter leren kennen. Soms geholpen door de accountmanagers met een tip: “Ga eens met die praten.” Naar wedstrijden heb ik al een aantal keren klanten meegenomen en dat wordt echt heel goed gewaardeerd. Door mijn deelname aan het Start-Up Assist programma heeft mijn bedrijf een ontzettende boost gekregen.”

“Tijdens een van de kennissessies (georganiseerd door Benk Advocaten) werd mijn bedrijf flink aan de tand gevoeld – dat was even zweten en leverde een aantal wijzigingen op – waarvoor ik ze nog steeds dankbaar ben. En ik heb mijn grootste klant te danken aan Donar!”

“Door het creëren van een ecosysteem voor start-ups versterken we Noord-Nederland”

Aniek Ouendag en Liese de Roo (Partners StartUp Assist) Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen

HET SUCCES VAN STARTUP ASSIST

Om de kracht en de waarde van de entourage en exposure beschikbaar te kunnen stellen aan start-ups (en scale ups) zoekt Donar sterke en betrokken partners, die vanuit maatschappelijk belang een bijdrage willen leveren aan de groei van ondernemerschap en werkgelegenheid in Noord Nederland.

En zo is de basketbalbal weer rond. Want groei en bloei is belangrijk om onze regio economisch en sociaal verder te ontwikkelen. Door als partner deel te nemen aan de StartUp Assist geeft u starters de kans om zich te ontwikkelen en te groeien.

Wilt u ook toetreden als partner van het StartUp Assist programma van Donar? Of wil jij als Start-up deelnemen? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met StartUpAssist@Donar.nl

SCHEMA STARTUP ASSIST 2023-2024

8 oktober:        SUA Activiteit 

8 november:    SUA Activiteit

14 december: SUA Activiteit – Sales

17 januari:       SUA Activiteit – Clinic met Stefan Hendriks (Assistent Coach)

29 februari:     SUA Activiteit – Financiën 

Maart:              BBC/SUA Activiteit – BBC Toernooi 

April:                 SUA Activiteit – tbd 

Mei:                  SUA Activiteit – tbd

Juni:                 BBC/SUA Activiteit – Afsluitende borrel

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren