Voor Fans

Basketbal Clinics

Donar verzorgt Basketbal clinics, vooral in de provincies Groningen en Drenthe. Door middel van deze clinics maken duizenden kinderen/scholieren kennis met basketbal. Het doel van onze clinics is het stimuleren van de basketbalsport in Nederland en het bevorderen dat kinderen bewegen.

Maatschappelijk doel

Sporten is goed voor de fysieke en mentale gesteldheid, daarnaast is het een mooie manier om sociale contacten op te bouwen. Donar voelt zich als topsport organisatie betrokken bij het leefklimaat van de steden, dorpen en wijken in onze omgeving. Om daar een positieve bijdrage aan te leveren, organiseren wij al sinds de jaren ’80 basketbal clinics.

Inhoud van de basketbal clinic

De clinics worden gegeven door ervaren trainers van Donar. Tijdens de clinics maken kinderen spelenderwijs kennis met basketbal. Dit wordt gedaan door middel van uitdagende oefeningen en echte wedstrijdjes waarbij ze leuke prijsjes kunnen winnen.

Naast de sportieve inhoud van de clinics, krijgen de deelnemers ook toegangskaarten voor een wedstrijd van Donar, daarnaast kunnen ze 3 keer een gratis proeftraining volgen bij een basketbalvereniging in de buurt.

Een clinic is voor maximaal 30 personen en duurt ongeveer 1,5 uur. Meer informatie over de clinics kunt u aanvragen via clinics@donar.nl

Echte basketballer worden

Bij de clinics ontvangen de deelnemers een flyer met basketbalverenigingen in Groningen en Drenthe. Zo kan opgezocht worden waar ze een proeftraining zouden kunnen volgen. Vinden ze dit uiteindelijk zo leuk dat ze daadwerkelijk lid willen worden, dan kunnen ze nogmaals kaartjes voor Donar krijgen, ditmaal voor het gehele gezin!

Reacties van opdrachtgevers

”Al jarenlang komt Donar bij ons langs voor een basketbalclinic voor onze sportklasleerlingen. Meestal komen er twee trainers die zelf ook op hoog niveau bij de club hebben gespeeld. De clinics bestaan uit leuke technieken en ook veel spelvormen. Als kers op de taart krijgen we ook altijd kaarten voor een topwedstrijd in MartiniPlaza. Dit is echt een belevenis voor onze leerlingen. Aanrader!”

”Het Roelof van Echten College (RVEC) in Hoogeveen maakt al heel wat jaren met veel plezier gebruik van jullie clinics. De activiteiten zijn dynamisch en afwisselend, leuk voor onze doelgroep leerlingen (meestal brugklas) en worden doorgaans verzorgd door kundige en ervaren trainers.”

Heb je vragen of wil je je aanmelden voor een clinic? Neem dan contact met ons op.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren