Voor Fans

Mascotte Thunder

Elke thuiswedstrijd van Donar wordt het team keihard aangemoedigd door onze mascotte: Thunder!

Hij is altijd in voor een geintje, dansje, een high-five of een foto. Tijdens elke time-out en pauze is hij op het veld te vinden.

Levensverhaal

Thunder woonde met zijn familie in het kleine Vikingen dorpje Vigi vlakbij de grote regenboogbrug die het dorpje met ´de rest´ van de wereld verbindt. Vigi is een klein gezellig dorpje dat ligt tussen de bergen aan een grote rivier. In het dorpje waar de Vikingen wonen zeggen ze dat er vele goden uit het dorpje komen en het gerucht gaat rond dat Donar (de dondergod) uit de buurt komt waar Thunder is opgegroeid.

Al zolang mensen zich kunnen herinneren zijn de mensen in Vigi bang voor onweer. Het verhaal gaat nog steeds rond dat de dondergod een keer zo boos was, dat hij het halve dorp heeft verwoest.

De mensen in het dorp geloven nog steeds dat zolang zij het dorp netjes houden, aardig zijn voor elkaar en elkaar helpen, de dondergod minder vaak van zich laat horen en zij zo dus minder vaak bang hoeven te zijn. Dat is één van de redenen waarom het altijd zo gemoedelijk is in Vigi.

Heel lang geleden was het een barre week in Vigi waarin het dagenlang stormde, regende en vooral onweerde. Deze week bleven veel mensen binnen en gingen ze niet de straat op of naar hun werk.

Het viel de mensen op dat Thunder eigenlijk nooit bang was voor de onweer en hij de bliksemschichten juist heel mooi vond. Hij bouwde dammen zodat het stijgende water uit de rivier niet het dorp binnen zou stromen en speelde gewoon in de plassen buiten. Dat leverde hem al snel de bijnaam ´Thunder the Tiger´ op en zorgde ervoor dat mensen tot op de dag van vandaag over hem praten of hij niet verre familie van de dondergod Donar zou kunnen zijn.

Thunder was erg geliefd in het dorp. Hij was altijd de eerste die aankwam bij een feestje en als er een optreden gegeven moest worden stond hij als eerste op het podium. Hij werd overal uitgenodigd als er iets gezelligs te doen was, speelde graag een potje basketbal, maar vooral spelletjes spelen vond hij geweldig! Hij speelde met z´n familie en vrienden regelmatig tot laat spelletjes en hij werd vaak even weer op z´n plek gezet als hij weer eens te fanatiek werd.

Omdat Thunder soms nogal druk en chaotisch is, raakte hij vaak de dobbelstenen van z’n favoriete spelletjes kwijt. Als z’n vrienden dan langs kwamen moesten ze vaak uren zoeken voordat er een dobbelsteen gevonden werd. Daarom hebben Thunder’s vrienden hem op z´n verjaardag een hele grote dobbelsteen gegeven, zodat hij altijd overal spelletjes kon doen en altijd z’n grote dobbelsteen bij zich heeft. Hij noemt het zijn dondersteen en neemt hem werkelijk overal mee naar toe.

Toen Thunder op een zonnige dag met zijn vrienden een potje basketbal aan het spelen was zag hij een grote poster hangen. Er kwam een grote goochelshow naar Vigi! Een echte ´magic man´ kwam optreden en Thunder wilde hier graag heen! Toen hij verder las zag hij dat er ook een talenten wedstrijd was en de winnaar daarvan mocht met de magic man op tournee. Dit leek Thunder geweldig overal optreden, spelletjes doen en het publiek vermaken.

Thunder bedacht een act met salto´s, dans en basketbal en oefende dag en nacht, want hij moest en zou winnen. Op 1 december was het dan zover, de grote show! Thunder ging ruim van te voren op de fiets naar het binnenplein van het dorp waar de grote show was. Er was muziek, een groot podium en het publiek zat er al helemaal klaar voor. Een echte show in Vigi! Hij keek om zich heen en stelde zich voor hoe het zou zijn als ooit al dat publiek voor hem zou komen.

Hij oefende nog even zijn act en plotseling gingen de haren van z’n vacht rechtovereind staan! De omroeper riep dat de talentenshow ging beginnen en hij hoorde zijn naam hard door de speakers galmen! Hij haalde diep adem en rende het podium op. Thunder deed erg goed z´n best en toen hij éénmaal op het podium stond wist hij het zeker, hij moest en zal winnen en overal optreden. Toen aan het einde van de show, de jury zijn naam noemde en hij gewonnen had sprong Thunder een gat in de lucht. Hij mocht mee op tournee!

Een beetje gespannen en moe van de lange reis kwam Thunder aan bij de locatie van z´n eerste optreden. Het was in Martiniplaza in Groningen tijdens een wedstrijd van zijn favoriete sport; basketbal! Dit vond hij wel een beetje spannend, maar hij had er ook super veel zin in, want hij mocht na het optreden ook de hele wedstrijd van Donar kijken!

Thunder voelde zich al snel thuis bij Donar, hij kreeg zelfs een echte Donar cap en tenue! Nu kreeg hij alleen maar meer zin in z’n optreden in Martiniplaza. Hij hoorde de omroeper: dames en heren hier is: Thunder!! Hij rende het veld op, deed z’n act en hoorde het oorverdovende applaus van het publiek. Toen hij daarna de wedstrijd zag wist hij één ding zeker. Wat is Martiniplaza, Groningen en vooral Donar geweldig. Hier ga ik nooit meer vandaan!!

Sindsdien is Thunder niet meer weg te denken uit Martiniplaza. Ondanks zijn spectaculaire acts, spelletjes, high fives en knuffels moet je hem een beetje in de gaten houden. Want het is en blijft een enorme dondersteen…

Mascotte Thunder

Mascotte Thunder
Mascotte Thunder
Mascotte Thunder
Mascotte Thunder
Mascotte Thunder

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren