Nieuws

Andrej Magdevski nieuwe pointguard Donar

De 26-jarige Noord-Macedoniër heeft een overeenkomst gesloten met Donar voor de rest van dit seizoen.

whatsapp-image-2022-11-25-at-21.30.47.jpeg

Andrej Magdevski, geboren in Skopje op 14 januari 1996, is 1.92 lang en komt over van MZT Skopje.

Hij is ondanks zijn leeftijd zeer ervaren. Hij speelde voor Partizan Belgrado, Axarquia (Spanje, LEB Oro), diverse Noord-Macedonische clubs en CSU Ploiesti (Roemenië).

In 2021 was hij de most valuable player van de Noord-Macedonische competitie.

Andrej Magdevski is een balvaste pointguard met een goed schot, een sterke drive en zeer goede passing skills. Het lopende seizoen scoorde hij gemiddeld 4,9 punten en gaf 5,4 assists per wedstrijd.

Technisch directeur Drago Pasalic noemt als zijn belangrijkste kwaliteit dat hij voor anderen kan creëren:”We zochten een beetje ouderwetse point guard in plaats van een pure scorer. Het is tegenwoordig niet eenvoudig een point guard te vinden die in dienst van het team speelt. We denken dat hij goed past en dat hij goede spelsituaties voor zijn medespelers kan creëren.

Dit seizoen speelde hij voor MTZ Skopje in de sterke Adriatic League en hij was in het verleden ook actief voor het nationale team. Hij moet nog een werkvergunning krijgen; we hopen dat dat snel kan worden geregeld.”

Andrej Magdevski zegt over zijn komst naar Donar:”Ik heb voor Donar gekozen omdat dit een grote club is met een uitstekende organisatie. Bovendien wil ik voor een team spelen met de hoogste verwachtingen. Mijn doel voor dit seizoen is om het team te helpen meer wedstrijden te winnen, om zoveel mogelijk prijzen te winnen én om de fans blij te maken.”

Omdat Andrej niet afkomstig is uit een EU land heeft hij een werkvergunning nodig om in de BNXT league te mogen uitkomen. Waarschijnlijk zal hij wél zijn debuut kunnen maken in de wedstrijd van woensdag tegen BC Budivelnyk voor de FIBA Europa Cup.

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Deel op social media

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren