Nieuws

Andrej Stimac nieuwe assistent coach

Donar heeft een overeenkomst getekend met Andrej Stimac als assistent coach voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen.

Andrej Stimac (spreek uit Sjtimats) is een Kroaat, afkomstig uit Rijeka, geboren op 31 maart 1979. Na een lange carrière als power forward/center (o.a. Cibona Zagreb – EuroLeague, Turow, Menorca, Lions de Genève) begon hij in 2017 aan zijn coachingloopbaan als assistent bij Fribourg Olympic onder Petar Aleksic. In die periode tot 2020 heeft hij het in die rol ook opgenomen tegen Donar in de voorrondes om de Basketball Champions League.

Ook was hij – net als Matthew Otten – assistent-coach bij het nationale team.

Vanaf 2020 was Andrej de hoofdcoach van de Lions de Genève. Het eerste jaar was hij zeer succesvol en veroverde zijn team de Swiss Cup en de SBL Cup; het laatste seizoen moest de club een stap terug doen en kon er niet Europees gespeeld worden.

Drago Pasalic heeft wel tegen hem gespeeld, maar kende hem desondanks niet goed. “Hij speelde op goed Europees niveau. Hij heeft zijn coach carrière in Zwitserland opgestart. Onze wegen kruisten elkaar weer toen hij assistent coach van Fribourg was en Donar elimineerde uit de BCL.

Ik denk dat we in Andrej een goede en ervaren assistent coach krijgen, die samen met Matthew een goede werksfeer zal creëren, wat noodzakelijk is voor de ontwikkeling van spelers individueel en in teamverband.” 

Andrej Stimac zelf was onder de indruk van de club toen Fribourg in Groningen speelde:”De organisatie was erg goed, de kennismaking beviel ook en we hebben nog een rondje door het centrum gelopen en de stad zag er erg goed uit.

Het eerste contact ging via mijn agent; daarna heb ik met Drago en Matthew gesproken en dat klikte goed. Ik heb ook gesproken met Ivan Rudez, mijn voormalige coach, en die was ondanks zijn voortijdige vertrek ook heel positief.

Ik begin aan deze job met het idee dat het voor altijd is. Ik heb er enorm zin en zie er naar uit in augustus vol aan de bak te gaan.”

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Deel op social media

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren