15
17
22

Met dezelfde spelers als in de eerste ontmoeting ging Donar van start aan het tweede kwartfinaleduel van de Nederlandse play-offs.

Na een paar rondes prijsschieten stond het halverwege het eerste kwart 5-11 en leek Donar goed op weg. Maar de Groningse verdediging liet flinke gaten vallen, het momentum kantelde en de thuisploeg plaatste zo een 11-2 run. Coach Andrej Stimac moest zijn mannen tot de orde roepen maar dat had niet direct effect. Na nog enkele scores werd het kwart besloten met 25-17.

In het tweede bedrijf ging Donar door waar het gebleven was. Aanvallen verliepen moeizaam, er werden geen goede opties gecreëerd en BAL ging wel door met scoren. Een 34-21 tussenstand was het gevolg. Tot overmaat van ramp liep Theo John al heel snel tegen zijn derde persoonlijke fout aan. Beide teams grossierden in fouten en missers in het vervolg van dit kwart. Daardoor - en door een zeldzame driepunter van Kjeld Zuidema - bleef de achterstand te overzien. Rust 43-32. Opvallende cijfers van Donar in de eerste helft: slechts twee driepunters en vijf assists tegenover 11 maal balverlies. Werk aan de winkel voor de coaches dus.

Dat de rustspeech geen effect sorteerde, was vrij snel duidelijk. Het was ploeteren. Af en toe was er een goed uitgewerkte aanval maar evenzo vaak strandde de Groningse pogingen in balverlies. Alleen Dakota Quinn werd meermaals achtereen gevonden in de paint, waardoor Donar nog een beetje in het spoor bleef van de thuisploeg. Einde kwart: 62-49.

De 500 toeschouwers lieten zich niet onbetuigd in hun hoop op een derde duel. Het kleine sprankje hoop op een overwinning van Donar werd gevoed door een mooie alley-oop van Sam van Oostrum op Dakota Quinn, maar een droge aanvallende rebound van Filip Brankovic in de daaropvolgende aanval bevestigde het beeld van de wedstrijd. Dat Neil Masnic de wedstrijd besliste met nog zes minuten te gaan (73-57) onderstreepte die conclusie alleen maar. De rest van het duel was voor de Groningse volgers uitzitten. Eindstand 85-71.

Dakota Quinn was topscorer met 24 punten (plus 10 rebounds), David Gabrovsek volgde met 18 en 9. De 22 maal balverlies met 21 daaruit voortkomende Weertse punten bleek echter dodelijk.

Aanstaande zondag gaat het verder in Martiniplaza. Om 15:00 uur is de tip-off.