Nieuws

Clay Mounce komend seizoen in Donar-blauw

image-3.jpeg

Forward Clay Mounce heeft een overeenkomst met Donar getekend voor komend seizoen. Clay is  afkomstig uit Elkin, North Carolina en bezocht Furman University (SC) van 2017 tot 2021. Met gemiddelden van 13,8 punten en 6,3 rebounds in zijn laatste seizoen trok hij de aandacht van de beleidsmakers in Den Bosch.

Afgelopen jaar was hij te bewonderen in het tenue van Heroes en maakte daar een uitstekende indruk. Donar-supporters vreesden zijn driepunters en zijn neus voor de rebound. Zowel inside als van afstand is hij een speler om in de gaten te houden. Over het hele seizoen scoorde hij gemiddeld (incl Europees) 10,1 punten en pakte 3,8 rebounds.

Nu maakt Clay de overstap naar Donar. Hij zegt daar zelf over:”Ik ben bij Donar betrokken geraakt toen coach Otten en Drago contact opnamen met mij en mijn agent na het seizoen en hun interesse aangaven om met mij te werken. Ik heb getekend omdat het een uitgelezen kans was om een belangrijke rol te vervullen in een team dat meedoet om het kampioenschap en in een Europese competitie speelt. Bovendien geloofde ik in de visie die coach Otten en Drago hadden voor het komende seizoen.

Over mezelf zou ik willen zeggen dat ik ervan houd om elke dag in de hal te staan en hard te werken om beter te worden. Mijn doel voor dit jaar is om mijn spel op alle aspecten continu te verbeteren in de hoop dat ik op mijn best ben wanneer het er het meest toe doet.”

Coach Matthew Otten is blij met de nieuwe aanwinst:”Clay is een atleet die veelzijdigheid brengt op zijn positie, wat erg waardevol is voor ons. Hij is sterk in de omschakeling én hij kan half court basketball spelen: Pick and roll, opposten en zonder bal spelen doet hij allemaal. Dat is een zeldzame combinatie van eigenschappen, die we erg nuttig vinden. Maar bovenal past zijn karakter en werkhouding uitstekend bij ons Donar DNA. 

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Deel op social media

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren