Nieuws

David Gabrovŝek eerste buitenlandse aanwinst

Laatst geupdate: woensdag 30 augustus 2023

Onze eerste buitenlandse aanwinst heet David Gabrovŝek. David is 2,04 meter, geboren op 18 september 1994 in Ljubljana, Slovenië en speelt op de power forward positie. Afgelopen jaar speelde hij voor Karditsas in de hoogste Griekse divisie, waar hij goed was voor 6,7 punten, 1,8 rebounds en 1 assist per wedstrijd. David Gabrovŝek heeft een contract getekend voor twee seizoenen.

Zijn basketbalopleiding heeft hij gehad op twee colleges, namelijk Southwest Baptist (NCAA2) en Missouri Baptist (NAIA). Na zijn opleiding speelde hij voor vier verschillende Sloveense teams, alvorens te verhuizen naar IJsland, waar hij tot 16,1 punten en 6,2 rebounds per wedstrijd kwam.

David Gabrovŝek is een zeer veelzijdige, fysiek sterke verschijning op het veld. Hij is zowel aanvallend als verdedigend zeer aanwezig, heeft een goede drive en een goede driepunter in huis.

Andrej Stimac: ”Hij past goed, heeft duidelijk kwaliteiten als mens en speler en we zien in hem een van de leiders van het team. Hij moet ook de schakel zijn tussen de point guard en de center. Bovendien is hij sterk en taai. Als je Griekenland overleeft dan kun je wat.”

David is duidelijk in zijn motieven :”Sinds ik een klein kind was, was mijn enige doel om professioneel basketballer te worden. Daaruit groeide een passie om de diepten van de menselijke ervaring te verkennen. Basketbal is mijn dagelijkse leraar en ik ben er trots op te kunnen zeggen dat ik mijn droom leef.

Ik ben iemand die er klaar voor is om alles te doen wat mijn team op dat moment nodig heeft. Ik vind het heerlijk om de toeschouwers mijn beste prestatie te geven. Doordat ze ons hun energie geven, zijn zij de reden dat we soms ‘iets meer’ kunnen tijdens de wedstrijden.

Ik vermoei mezelf niet met verwachtingen, maar liever push ik mezelf en teamgenoten om te groeien als individuen en om als team alles te doen om deze mooie organisatie het beste te vertegenwoordigen.”

David zal gaan spelen met nummer 13.

david.jpg

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren