Nieuws

Délé Adetunji en Lars Jung, de twee ‘broekies’ in het team

Vorig jaar mochten ze er zo nu en dan al eens aan ruiken, maar dit jaar zitten Délé Adetunji (van 5 oktober 2003) en Lars Jung (van 2 januari 2005) helemaal bij de eerste selectie van Donar. Twee jongens uit de eigen opleiding die dit jaar zijn doorgestoten naar het hoogst haalbare op dit moment. Door de vele blessures dit jaar met een deel van de selectie hebben de jongens regelmatig hun kans gekregen en gegrepen om hun kunsten op het veld te vertonen. Zij zijn allebei niet de grootsten, maar door hun inzet kunnen ze veel bereiken in de sport. De coach heeft ook al meermalen uitgesproken dat hij blij is met deze twee jongens, omdat ze er altijd staan wanneer het nodig is. Délé speelt met het rugnummer 21 en Lars met 23. Het is dus tijd om deze twee enthousiaste jongens eens “In the spotlight” te plaatsen.

4-1715071478.jpg

De eerste vraag die hen werd voorgelegd ging over hun jonge jaren vóór Donar.

Délé is geboren in Eelde en daar woont hij ook nog steeds bij zijn moeder. Hij ging naar de Menso Alting school in Paterswolde om later in Groningen aan het Werkmancollege, waar een echte topsportcultuur heerst, het onderwijs verder te volgen. Inmiddels zit hij op het Noorderpoortcollege bij de opleiding Technical Engineering en loopt hij stage bij 2Join, een van de belangrijke sponsors van Donar. Het bedrijf werkt op alle fronten mee, zodat hij altijd beschikbaar is voor trainingen e.d.

Lars is in Groningen geboren en ook hij woont daar nog steeds bij zijn ouders. Het primaire onderwijs volgde hij aan de Internationale school (GSV) en vervolgens aan het Maartenscollege. Inmiddels zit hij ook op het Noorderpoort en volgt daar de opleiding Marketing en Communicatie. Straks na de meivakantie gaat hij stagelopen bij Donar. Daar zal de medewerking om de trainingen te kunnen volgen ook altijd aanwezig zijn.

De basketbalopleiding loopt min of meer parallel voor de jongens. Lars begon zijn basketbalcarrière bij Celeritas toen hij een jaar of 8 was. Hij had eerst op voetbal gezeten, maar onder invloed van zijn broer koos hij voor basketbal. Hij heeft de hele opleiding bij Celeritas gevolgd, waarna hij bij de jeugd van Donar terechtkwam. Délé startte zijn basketbalopleiding ook na voetbal op achtjarige leeftijd, maar dan bij Excercitia in Eelde. Hij vond met name het buiten in weer en wind spelen niet echt aantrekkelijk. Via RTC-noord kwam hij ook bij de jeugd van Celeritas terecht en van daaruit stootte hij door naar Donar. Allebei spelen zij dus nu in Donar 1, maar ze maken ook onderdeel uit van Donar 2, dat de wedstrijden in de promotiedivisie speelt. Die competitie is inmiddels afgelopen en daarin zijn ze in de middenmoot geëindigd. de De spelers ervaren wel dat de minuten die ze daar spelen heel erg meewerken om zelf beter te worden. Als beide teams min of meer gelijktijdig spelen, dan spelen ze bij Donar 1.

De families van de jongens zijn ook veelvuldig op de tribune in Martiniplaza aanwezig. Dat motiveert hen enorm. Niet dat ze daaraan tijdens een wedstrijd denken, maar de betrokkenheid van de ouders waarderen ze heel erg.

Op de vraag wat hun sterke kanten zijn in het spelletje moeten ze even nadenken. Niet dat ze het niet weten, maar het is lastig te zeggen waarin je goed bent. Délé vindt van zichzelf dat hij een goede verdediger is, dat hij snel is en dat hij een goede drive naar de basket kan maken om op die manier ook met scores bij te dragen aan het spel van Donar. Lars denkt dat hij snel is, goed in het afmaken van kansen en dat hij ‘een beetje kan schieten’ (hoezo bescheiden).

Beiden hebben ook voorbeelden uit de NBA, waaraan ze zich kunnen en willen spiegelen. Lars is een groot fan van Derrick Rose van de Memphis Grizzlies. Dat was al zo toen hij met zijn broer over basketbal praatte toen hij overstapte van voetbal naar basketbal. En die bewondering voor Derrick is altijd gebleven. Délé is fan van Russell Westbrook van de LA Clippers. Hij bewondert vooral zijn atletisch vermogen, het hoog kunnen springen en het goed kunnen ‘finishen’.

De jongens zijn blij dat ze de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen bij Donar. Allebei zien zij dit als een mooie stap die ze nu aan het maken zijn. Lars en Délé zien zichzelf ook heel graag in de toekomst op Europees niveau uitblinken, op een zo hoog mogelijk niveau. Lars zou het best leuk vinden om bijvoorbeeld eens in Barcelona of München te spelen. Voorlopig zitten ze echter uitstekend op hun plek bij Donar en kijken ze uit naar de play-offs.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren