Nieuws

Donar contracteert BNXT Dutch Rising Star 2022

De eerste nieuwe aanwinst voor komend seizoen heet Sander Hollanders.
Sander Hollanders is geboren in Kerkrade op 13 september 2001, is 1.94m lang en speelt op de shooting guard/small forward positie.
Sander maakte al op jonge leeftijd indruk bij Basketbal Academie Limburg, waar hij is opgeleid. Zijn talent was onmiskenbaar aanwezig en het was dan ook voorspelbaar dat hij ooit de aandacht zou trekken van andere clubs. Zijn ontwikkeling werd afgelopen seizoen bekroond met de uitverkiezing tot BNXT Rising Star of the Year. Hij scoorde afgelopen seizoen gemiddeld 12,5 punten en schoot zijn driepunters tegen 43%.
Nu heeft Sander gekozen om zijn carrière bij Donar voort te zetten. “Ik heb voor Donar gekozen omdat Matthew en Drago zeiden dat ze graag met mij willen spelen, ondanks dat ik nog jong ben. Voor mij zijn speelminuten het belangrijkste en dat is ook wat ik hoop te krijgen. Dat ik een stap ga maken van een kleine club naar een grote club gaat niet makkelijk worden, maar ik denk wel dat dit de beste keuze is. Ook heb ik er voor gekozen omdat ik nog veel wil groeien als speler en persoon en denk dat ik dat het beste bij Donar kan doen.”
Coach Matthew Otten zegt over hem: “Sander Hollanders is een groot Nederlands talent. Hij past in de cultuur die we voor ogen hebben, gezien zijn houding en werkethiek.”

Sander Hollanders heeft een overeenkomst getekend voor twee seizoenen.

De selectie omvat nu vijf spelers: Leon Williams, Willem Brandwijk, Mark Roorda, Kjeld Zuidema en Sander Hollanders.

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Deel op social media

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren