Nieuws

Donar contracteert Drago Pasalic

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Vandaag tekende de ervaren Kroatische speler Drago Pasalic (32) een éénjarig contract bij Donar.

Pasalic (2.08m, 108kg) is een zeer ervaren speler die zowel op de 4- als de 5-positie uitstekend uit de voeten kan. Martin de Vries, bestuurslid Technische Zaken van Donar, is zeer content dat Pasalic heeft gekozen voor Donar. De Vries: “Drago is een speler met kwaliteiten waar we al een tijdje naar op zoek waren. Hij heeft bij veel grote clubs in Europa gespeeld, zijn ervaring zullen we zeker in de Champions League heel goed kunnen gebruiken. Daarnaast is het een veelzijdige, sterke speler die we op meerdere posities kunnen inzetten. Hij is een uitstekend rebounder, sterk onder de borden maar beschikt ook over een prima schot waardoor hij ook buiten de basket voor veel dreiging kan zorgen. Daarnaast is het een jongen met een goede wedstrijdmentaliteit die goed in onze groep zal passen”.

Pasalic heeft een indrukwekkende loopbaan en heeft voor grote teams gespeeld in zijn carrière, waaronder Split, Ankara, en Milaan. Het afgelopen seizoen speelde Drago bij KK Zadar in de Adriatic League en daarna bij het Poolse MKS Dabrowa Gornicza. Bij beide teams behoorde hij tot de starting 5. In Polen speelde Drago 16 games en haalde daar de volgende statistieken: 12.2 ppg, 4.6 rpg, FGP 59.5%, 3PT 33.3%, FT 66.7%.

Drago Pasalic is na Jason Dourisseau, Bas Veenstra, Chase Fieler, Lance Jeter en  jeugdspeler Tim Hoeve de 6e speler die is vastgelegd voor het komende seizoen.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren