Nieuws

Donar contracteert Mindaugas Kacinas

Laatst geupdate: woensdag 17 augustus 2022

aankondigingmindaugaskacinasdonar.jpg

De 29 jarige en 2.04 meter lange Power Forward heeft zijn handtekening gezet onder een jaarcontract bij Donar. Mindaugas is geboren in Litouwen en speelde college basketbal bij South Carolina.

Na zijn avontuur in Amerika speelde hij in Litouwen, in IJsland en in Spanje.
Afgelopen seizoen speelde hij voor Rio Breogán in de ACB liga in Spanje. In het seizoen 2020-2021 was hij de MVP van de LEB Oro Cup. Tijdens de promotie naar de ACB in 2021 was Mindaugas een belangrijk onderdeel van dat team.

Technisch directeur Drago Pasalic is enthousiast over de komst van Mindaugas. ‘Hij is een goede verdediger, een prima 3-puntschutter en hij heeft een goed karakter, passend bij Donar. We hebben ook met zijn vorige coaches gesproken en die meldden ons dat hij een echte teamspeler is en een grote werkethiek heeft. Wij zijn er van overtuigd dat hij prima past bij het team’.

Mindaugas is enthousiast over zijn komst naar Groningen. ‘Toen mijn agent over spelen voor Donar begon, ben ik eerst wat rond gaan vragen en bellen. Dat leidde tot enthousiaste en positieve verhalen. Daarna heb ik contact gehad met de coach en de technisch directeur en dat waren prima gesprekken. De conclusie was voor mij helder, komend seizoen is Donar de juiste plek voor mij om te spelen’.

Mindaugas is de tiende speler in de selectie voor komend jaar.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren